Al toeterend door Delhi

Oja,Delhi, nu weet ik het weer. Een stad die overweldigend is door de drukte, door de chaos, door het getoeter van alle voertuigen, door de puinhoop en door de aanhoudende verkopers op straat. Gek werd ik er af en toe van en dat gevoel komt direct weer bij me boven als we nog geen 2 minuten rondlopen in de ondergrondse bazaar van Delhi. Het is er warm en verstikkend, de verkopers zijn niet van ons af te slaan en het is er een drukte van jewelste. In een stoffenwinkel krijg ik het hele assortiment te zien en de ene stof is nog vreselijker dan de andere. De heren blijven volhouden en trekken de ene stof na de ander uit het schap. Ik slaag er uiteindelijk in een deal te maken en tevreden loop ik met 3 mooie sjawls (die ik als voorbeeld voor de schoenzak wil gebruiken) hun winkeltje uit.

Ik moet echt weer even inkomen, hoor! De cultuur is zo verschillend van de onze en de onderhandelingstechniek moet nog wat aangescherpt worden. Ach, voor een eerste dag hebben we het goed gedaan! We trakteren onszelf op een echt Indiaas diner, waarbij we maarliefst 18 verschillende ‘gerechtjes’ krijgen. Het smaakt ons goed. Hopelijk voelen we ons morgen ook zo!!

Sandra

One Comment Add yours

 1. Linda says:

  Hee Sannie en Jer,

  dat is leuk, om nu jullie belevenissen te lezen! Ik sta nu te internetten op Singepore Airport, haha!
  Maar ik heb slechts 2 uur reguliere overstaptijd, is wel even lekker in zo’n vlucht van in totaal 24 uur. Maar bij jullie… wat een pech, 8 uur vertraging, dat is niet niks!
  Fijn om te lezen dat jullie goed zijn aangekomen, en dat jullie de eerste ‘monsters’ op de kop hebben getikt, haha!

  Veel succes en plezier!!

  Zoen,
  Linda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s