Veel vragen

Ik vraag me af wat ik eigenlijk voor de Indiërs kan betekenen. Je kunt mensen een baan bieden, waarmee zij een stukje eigen inkomen genereren, maar help je hen daarmee? Of is het meer een soort dagbesteding?

Eigenlijk hebben de Indiërs behoefte aan zaken  als een dak boven hun hoofd, vers water en eten. Misschien moet ik combinaties maken? Mensen een baan aanbieden en ook een warme maaltijd (tussen de middag). Of met een gedeelte van de opbrengst investeren in voorzieningen voor de werknemers? Daar zouden ze volgens mij pas mee geholpen worden. Is er überhaupt plaats voor zoveel mensen in een land?, vraag ik me af. En welk gedeelte van de bevolking kun je helpen? Het voelt als een druppel op een gloeiende plaat.

We zien veel vrouwen en kinderen langs de weg sjouwen met takken of kannen water op hun hoofd. Wat hebben zij aan een inkomen? Wie zorgt er dan voor hout en eten? Of kunnen ze dan gas en eten kopen? En wie zorgt er dan overdag voor de kinderen? Moet je alleen mannen aan een baan helpen? Nee toch?

Allemaal vragen die de afgelopen dagen in mijn hoofd zijn ontstaan. Ik hoop de komende weken een goed antwoord te vinden.

Sandra

One Comment Add yours

 1. Charlotte Bolman says:

  Leuk om te horen dat je aan het brainstormen bent.
  Jij kunt inderdaag helpen op verschillende manieren.
  En welke kiest jij ??? Dat horen wij wel.

  Groetjes,
  Charlotte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s