Onder de indruk

De afgelopen dagen hebben we kennis gemaakt met een aantal heel bijzondere projecten waarbij echt een bijdrage geleverd wordt aan de Indiase maatschappij en ook nog eens prachtige producten worden gemaakt. Precies wat ik zoek!

Zo hebben we we kennis gemaakt met een dame die zich inzet voor de stammen in het westen van India. De mensen zijn daar jaren geleden verdreven uit het natuurgebied en moesten een nieuwe invulling vinden om hun leven verder vorm te geven. Devika, een Indiase ontwerpster, heeft zich hiervoor ingezet en ze maken inmiddels de meest mooie kleden, tassen en leren boekomslagen. Hier zie ik echt heel veel mogelijkheden voor de boxo lijn. Ik heb een aantal voorbeelden in mijn tas om mee aan de slag te gaan!

Ook hebben we kennis gemaakt met een organisatie die zich inzet voor de stammen in het noordoosten van India. Zij zijn bijzonder bedreven in weeftechnieken en het team dat met hen samenwerkt doet dat op een prachtige manier, waarbij de stammen in hun waarde gelaten worden en ze samen kansen creëren op een beter bestaan. De producten zijn mooi, maar lang niet allemaal geschikt voor de boxo lijn. Hier zal ik echt nog even mijn gedachten over moeten laten gaan. Het project en hun aanpak is wel heel erg goed.

Gister zijn we door één van de krottenwijken gelopen om daar de lokale initiatieven met eigen ogen te zien. Er is de afgelopen jaren heel veel verbeterd in deze wijken, dus dat geeft de burger moed! We hebben ook een leerfabriek bezocht waar lepra patiënten en met HIV besmette mensen werken. Ook daar heb ik prachtige ontwerpen gezien en worden deze week de eerste samples voor me gemaakt. Wat super gaaf om dit mee te maken en hier iets mee te mogen doen!

Vele vragen stelde ik mezelf de afgelopen dagen en gelukkig lijkt er toch licht aan de horizon. Het blijft een begin, het is moeilijk, maar het is wel geweldig om in elk geval een aantal groepen te kunnen steunen. Wow, het hele Boxo concept gaat nog meer leven en lijkt echt haalbaar te zijn, wat te gek, zeg!!

Sandra

2 Comments Add yours

 1. Jolanda says:

  Heel erg leuk om te lezen.
  Wat een tegenstellingen, echt een land met een compleet andere cultuur!
  Heel veel succes met jullie avontuur!

  Groetjes, Jolanda

 2. Charlotte Bolman says:

  Wat ben ik blij om weer iets van jullie te horen/lezen. Dacht even …. waar zijn ze nu?? … maar wist wel dan jullie onderweg waren om een heleboel te beleven.
  Erg leuk om te horen dat je hele Boxo concept wel haalbaar is.
  Veel succes verder.

  Groetjes,
  Charlotte

  PS. Priscilla heeft een dochter gekregen afgelopen zaterdag. Vandaag kwam ze even bij ons langs.
  Haar dochter ligt nog in het ziekenhuis want zij is maar 1,8 kg … maar wel een hele liefe meid ;o)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s