Relaaaaax

Wow, wat een goede actie om richting Kerala te gaan!

Zaterdagochtend arriveren we in het warme Kerala waar ik wel even ga informeren naar de prepaid taxi’s. Veel te duur, vind ik het natuurlijk, dus naar buiten om te kijken of er ook een normale taxi te scoren is. Helaas. Dus terug naar binnen, naar de inmiddels ontstane rij bij de taxi-kaartverkoop. We bemachtigen een kaartje en de taxi rijdt voor, een klein oud wagentje waarvan de airco het begeven had. Jammer met een buitentemperatuur van 35C… Na 20 km stopt de auto er in zijn geheel mee. Hmm. Gelukkig weet onze chauffeur een auto-rickshaw te vinden die ons de resterende 25 km wil vervoeren!! Ach, het stuiteren in de rickshaw met een briesje is een ware verademing na de bloedhete auto.

Na een middag en nacht in Cochin Fort stappen we op een prachtige houseboat in Kumarakom (zie voor een voorbeeld http://www.keralahouseboat.org). We maken een tocht door de prachtige wateren van Kerala en krijgen een werkelijk fantastische lunch voorgeschoteld. Zitten wij even te genieten van de versgebakken vis uit het meer, de in kokosmelk gegaarde groentes, de papadums en de verse salades. Wat een leven!

‘s Avonds (na weer een heerlijk diner bij kaarslicht op de boot) overnachten we in de houseboat om de volgende ochtend wakker te worden van de imam en zijn geschreeuw. Jammer, maar ach het uitzicht en de overstekende vissersbootjes maken veel goed. Onze kok heeft opnieuw zijn best gedaan en verblijdt ons met zelfgemaakte bananenpannekoeken en Indiase omelet en toast. Weer veel te veel, maar we doen ons best, want ook de, in onze ogen, veel te bleke pannenkoeken blijken ongelooflijk lekker!

En alsof het nog niet mooi genoeg was, zitten wij nu te genieten op ons balkon met uitzicht over een prachtig meer. Vanmiddag heerlijk bij het zwembad gezeten en mijn tweede boek bijna uit!!

Na al deze indrukken zou je toch bijna overwegen om hier een boxo-vestiging op te zetten! Wat een prachtige reis is dit. De combinatie tussen werk en vakantie bevalt me uitstekend en ik heb genoeg inspiratie en ideeen om de komende dagen aan mijn business plan te werken en van de prachtige omgeving te genieten.

Sandra

One Comment Add yours

 1. Charlotte Bolman says:

  Jullie beleven toch wat ;o)

  Ach ja … Nederlanders!!! Alles moet goedkoop!!! Alles is in eerste instantie te duur. Hadden jullie meteen gewoon éen prepaid taxi gepakt dan hadden jullie misschien éen die jullie de hele weg had kunnen brengen (met airco) …. maar aan de andere kant hadden jullie deze leuke verhaal dan ook niet gehad. Alles heeft toch zijn voordeel ;o)

  Heb net de link bekeken. Zie er leuk uit.
  Moet toch aan de film “Death on the Nile” denken, maar dan in een wat kleinere uitgave. Ja, sorry … kan er ook niets aan doen ;o)

  Ik vind het wel fantastisch allemaal – geniet er lekker van.

  Groetjes uit het sneeuwbedekte Holland
  Charlotte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s