Antwoorden

Een aantal dagen geleden stelde ik mezelf heel veel vragen over de manier waarop ik met de Boxo lijn een bijdrage zou kunnen leveren aan het verbeteren van de omstandigheden van de Indiers. Inmiddels heb ik ook mooie antwoorden gevonden. De initiatieven die hier gestart zijn en waar ik prachtige Boxo producten kan laten maken, geven vele mensen in achtergestelde gebieden de kans op een beter bestaan. De (veelal) vrouwengroepen die deze producten maken, verdienen hun eigen inkomen en worden ook op andere gebieden opgeleid en begeleid (hygiene, educatie, gezondheid). En dat is toch fantastisch! Het gaat er namelijk niet alleen om dat deze mensen een eigen inkomen verdienen, maar ook dat zij in hun waarde worden gelaten en zij (kleine) verbeteringen kunnen doorvoeren in hun eigen leefomstandigheden.

Alle initiatieven die ik tot dusver heb gezien, dragen hier aan bij. Ze werken met groepen uit het westen, met stammen uit noordoost India, met groepen in het zuiden en in de krottenwijken zelf. Alle projecten voorzien in opleiding, in gezondheidszorg (voorlichting, bouwen van sanitaire voorzieningen, inzet eigen artsen) en in educatiemogelijkheden. Echt fantastisch!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s