Op ontdekking in A’dam

Wat heb ik toch een fantastische baan! Vandaag de hele middag op de fiets door A’dam gesjeesd om potentiële verkooplocaties te spotten. In de voorbereiding had ik een route uitgestippeld om zoveel mogelijk winkels te zien en een eerste kennismaking te hebben met de inkopers/eigenaren.

Dus eenmaal op het Centraal Station op naar de fietsverhuur voor zo’n mooie geel-blauwe OV fiets. Keuze genoeg vandaag, dus ook eentje met een laag zadel, heel fijn! Op naar de Marnixstraat voor een bezoek aan de Demmenie buitensportwinkel, waar ze de boxo waaier ook al verkopen. Een indruk opgedaan van de winkel, een praatje gemaakt met de verkoper en het kopend publiek geanalyseerd. De uitstraling lijkt op het eerste oog niet helemaal te matchen met de nieuwe productlijn, maar we laten het even bezinken en stappen weer op de fiets naar de volgende bestemming.

Bij Fates in de Herenstraat word ik heel vriendelijk te woord gestaan door Kate die vol passie vertelt over de producten in de winkel en de achterliggende verhalen over het ontstaan van de producten en/of de gekozen materialen. Een prachtig assortiment en een genot om met deze dame kennis te maken. We wisselen tips uit over boeken en analyseren gezamenlijk de trends in de huidige markt. Wat een leuk gesprek en zeker een mogelijk verkoopkanaal voor de nieuwe producten!

De zonnebril komt uit de tas en vrolijk fiets ik over de diverse grachten door naar mijn volgende bestemming: de Karibu Gallery & Giftshop op de De Clercqstraat. De eigenaresse heeft een duidelijke binding met Afrika en ik zie kleurrijke schilderijen, ik herken het serviesgoed (borden en slabestek die ook veel in Windhoek verkocht werden) en bewonder de mooie beeldentuin die ze heeft gecreëerd achter de winkel. Of het aansluit bij de nieuwe collectie? Nee, dat niet. Dus stap ik weer op de fiets naar de volgende bestemming: Villa Bijoux aan de Zeilstraat.

Dat blijkt een lange fietstocht, de Overtoom af, langs het Vondelpark de Amstelveenseweg volgend kom ik uiteindelijk aan in de Zeilstraat. Eerst even een slokje water, dat heb ik wel verdiend. Voor de deur zie ik dat de winkel niet meer bestaat… Ik kijk nog wat rond in de straat, maar zie geen passende alternatieven. Jammer, want het was een behoorlijk lange fietstocht..!

Ach, dan door naar Rivet Lederwaren aan de Van Baerlestraat. Halverwege neem ik een verkeerde afslag en kom ik in een prachtige wijk terecht, waar ik een winkel van Marlies Dekkers spot en een aantal andere trendy places. Ik rijd een rondje om te zien of er ook een winkel zit die bij mijn assortiment past. Helaas, zo niet op het eerste oog. Vooral veel mode en leuke eettentjes.

Ik vervolg mijn weg en stap naar binnen bij Rivet. De eigenaresse is de komende 3 weken nog heerlijk met vakantie, maar dat geeft mij de gelegenheid rustig even rond te kijken. Ik zie vooral leren tassen en ontdek een paar trolleys vlakbij de deur. Hmm, ik weet niet of mijn collectie hier bij past. Met deze dame heb ik in elk geval geen klik, hoewel ze uiterst vriendelijk en beleefd is, misschien daardoor zelfs een beetje afstandelijk?

De middag vordert al aardig en ik stap op de fiets om ook aan Carl Denig aan de Weteringschans nog een bezoek te brengen. Ook zij verkopen de boxo waaier al enige tijd en ik zie ze bij binnenkomt direct bij de kassa staan. Een leuke binnenkomer! De winkel zelf is groot en ruim opgezet met, net als bij Demmenie, diverse etages. Naarmate ik hoger kom, wordt het steeds warmer…. Ook hier heb ik mijn twijfels. Ze verkopen mooie, degelijke spullen, maar of mijn hippe, eigentijdse collectie daarin past?

Enfin, mijn route is zo goed als voltooid en ik fiets richting het CS terug als ik mijn oog op de Prinsengracht nog op The Frozen Fountain valt. Snel parkeer ik mijn fiets en wandel ik naar binnen. Wow, wat een leuke winkel! Veel NL’s design variërend van meubels tot lampen en van sieraden tot een enorme diversiteit aan leuke hebbedingen. Ik spreek een van de verkopers aan en begrijp dat ik bij haar collega moet zijn die nu op vakantie is. Geen probleem, ik neem een kaartje mee en spring blij weer op mijn fiets. Wat een onverwacht leuke ontdekking!

Nog een afspraak in A’dam Noord en dan terug naar huis. Wat is A’dam toch een heerlijke stad en wat voel je je heerlijk als je daar op je fietsje even onderdeel van uit mag maken!

Sandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s