De jaarlijkse vriendinnentrip (1/3)

Al een aantal jaren ga ik een lang weekend met vriendinnen op pad. We zoeken altijd iets bijzonders uit wat leuk is om met de meiden onder elkaar te doen. Zo hebben we de afgelopen jaren IJsland verkend, Marokko bezocht, een prachtige tocht met een 2CV door de Franse Ardennen gemaakt en een heerlijk ontspannen tijd gehad op Corsica. Dus ook dit jaar op zoek naar een nieuwe, bijzondere bestemming!

Vlak voor onze afspraak om de reis te plannen, duik ik nog even in de la met ‘vakantietips’ en valt mijn oog op een heel klein artikeltje met de titel Scoobydoo. Ik neem het mee en leg het ‘s avonds aan mijn vriendinnen voor. Meteen beginnen ze te lachen; “dit is leuk. Hoe kom je hier nu weer aan?” “Gevonden in de ideeën-la,” zeg ik lachend. We hebben de laptops mee en kijken direct op internet naar verdere informatie. Op de site van Scooby Campers (www.scoobycampers.com) worden we nog enthousiaster. De diversiteit aan Volkswagen busjes die ze verhuren is groot en we zien onszelf al helemaal zitten, mooi met z’n drietjes op de voorbank!

We besluiten naar Schotland te gaan en daar zo’n prachtige VW bus te huren. Alle busjes hebben een naam en wij vallen unaniem voor Kyla met haar bijzondere blauw-groene kleur en uitvouwbare dak. We worden met de minuut enthousiaster en zien onszelf al helemaal zitten met grote zonnebrillen op en onze bloemetjesjurken aan.

Eind mei is het dan zover: we vliegen naar Edinburgh. Begin van de avond ontmoeten we elkaar op Schiphol, waar onze reis begint met een gezellig tapasdinertje op de luchthaven. We kletsen honderd uit, zoals dat de komende dagen bijna onophoudelijk doorgaat. Als we op Edinburgh aankomen, stappen we in zo’n typische Schotse taxi om afgezet te worden bij ons hotel. Wow, dat ziet er goed uit! We krijgen een prachtige kamer toegewezen, waar heel schattig 3 eenpersoonsbedden naast elkaar staan. Te leuk! In de lounge drinken we nog een drankje om daarna heerlijk te gaan slapen. Achteraf blijkt dit de laatste goede nachtrust te zijn van het hele weekend…

De volgende ochtend laten we ons afzetten bij een ouderwets, statig en maarliefst 5 sterren tellend hotel. Niet om daar te verblijven, maar om onze Kyla op te halen. We worden ontvangen door een mooie man in typisch Schots ornaat, te leuk! We besluiten onszelf te verwennen met een heerlijke koffie verkeerd. In prachtige hoge glazen wordt deze geserveerd en worden we verwend met die oh zo lekkere butterscotch cookies, zooooo lekker! Wat is vakantie toch genieten.

Na een half uurtje komt de eigenaar van Scooby Campers aanrijden en heet ons welkom in ‘onze’ Kyla. Ze is echt te gek! Precies zoals we het ons hadden voorgesteld. Dave vertelt vol trots over de auto en vraagt bij het openen van de zijdeur waar wij zullen slapen. “In de camper”, antwoordden we alledrie in koor. Dave schrikt, want in de camper blijkt helemaal geen plek te zijn voor 3 volwassenen…. OK, dat is een leuke uitdaging voor de komende dagen. In de reservering blijken we wel degelijk voor 3 volwassen te hebben gereserveerd, maar hij heeft het volledig over het hoofd gezien. Geen paniek, denk ik, er kan altijd nog iemand op de voorbank slapen ;-).

Kyla blijkt te beschikken over een 2-persoonsbank/bed en een soort van hangmat die eigenlijk voor kinderen bedoeld is. Navraag leert dat het gewicht voor de hangmat geen probleem is, maar dat de grootte van de hangmat vooral wat beperkingen met zich mee brengt. Nou, Mar en ik zijn niet zo groot, dus het zal wel goed komen. Na 2 rondjes oefenen met de wagen, zijn we klaar om te vertrekken. Wat een geweldig gezicht; 3 meiden op de voorbank in zo’n ouderwetse bus. Dit gaat een leuk weekend worden!!

Op weg naar onze eerste bestemming

Sandra

4 Comments Add yours

 1. Annet says:

  Dat ziet er echt super uit! Hebben jullie nog een telefoonnumer van Scooby Campers toevallig? Het lijkt me fantastisch, maar hun site geeft alleen een beginpagina, verder niks ….
  Alvast heel erg bedankt,
  groet,
  Annet

  1. Sandra Smit says:

   Hoi Annet,
   Het was ook echt super leuk!
   Ik heb nog een telefoonnummer van Dave, de eigenaar: +44 7775592038. Ik hoop dat je hem kunt bereiken en meer info kunt inwinnen!
   Groet, Sandra

 2. Nico says:

  hey,

  wij willen dit ook doen!! 🙂 veilig om op hun site te reserveren? was alles in orde? heb je nog tips ivm scoobycamper? te vertrouwen kwa betaling? Wil nu al reserveren maar durf niet 🙂 muziek in de wagen? Wat zou je nu doen na hetgeen je allemaal weet ivm huren scoobycamper daar?

  groeten, Nico

 3. Sandra Smit says:

  Hoi Nico,
  Het was echt super leuk en wij hebben ook gewoon via de website en per email gereserveerd. Alles verliep keurig zoals afgesproken, dus dat kun je zeker doen. De campers zijn allemaal even mooi! Of we muziek in de auto hadden, weet ik niet meer. Volgens mij niet, maar dat kun je ze het beste even vragen. Wellicht verschilt dat ook per camper.
  Check wel even hoeveel volwassen-bedden er zijn. Wij waren met 3 volwassen en eigenlijk waren er maar 2 echte bedden en een kinder-hangmat. Dat was ietwat krap voor ons ;-)!
  Maar verder was het geweldig, dus ik zou zeggen: doen en heel veel plezier!

  Groeten, Sandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s