Alkmaar in stijl

Afgelopen donderdag een dag met een gouden randje beleefd. Eerst in de ochtend samen met mijn moeder naar de studio van VMV-Plaza voor een geweldige make-over en fotoshoot en dan Alkmaar in om potentiële verkooppunten te vinden.

Na een heerlijk bakje koffie in de VMV studio ben ik als eerste aan de beurt. Mijn haar wordt geknipt en Armanda opent haar make-up dozen om mij op te maken. Ik voel me net een filmster als ik in de spiegel kijk die omgeven wordt door lampjes en Armanda met penselen de make up aanbrengt. Ja, allemaal nodig om straks op de foto ook goed voor de dag te komen, dus ik laat het me maar gewoon aanleunen. Als Armanda mijn haar gaat stylen verander ik van Beatrix in Geert Wilders en dan uiteindelijk in een vernieuwde versie van mezelf. Ik vind het leuk!

De lampen gaan aan en het witte doek valt: we zijn klaar voor de fotosessie. Ik poseer op een stoel, draai mijn gezicht naar de camera en Armanda schiet de ene na de andere foto. Dit is een bijzondere ervaring en we lachen wat af als ik mijn kin weer te veel naar beneden buig of mijn ogen iets te lang dicht hou… “Niet te hard lachen, San”, hoor ik mijn moeder zeggen, “dan loopt je make-up uit.” Ok, weer even serieus om nog een paar kiekjes te maken en dan is het de beurt aan mijn moeder.

Ook bij mijn moeder wordt een mooie laag make-up aangebracht; Armanda gebruikt warme kleuren die mijn moeder prachtig staan. Ook haar haar wordt in een nieuw en fris model gestyled en na wat verschillende kledingsetjes te hebben geprobeerd, legt zij mijn moeder vast in een mooi paars-wit outfit. Super! Ter afsluiting nog samen met mijn moeder op de foto en als Armanda ons na afloop wat foto’s op haar camera laat zien, besluiten we dat we erg tevreden zijn met het resultaat!

Helemaal blij stappen we begin van de middag de deur uit om in de oude binnenstad van Alkmaar een aantal potentiële verkoopkanalen te bezoeken. We lopen de prachtige binnenstad door en ontdekken een aantal heel mooie cadeauwinkels waar de nieuwe Boxo collectie absoluut goed zou passen. De make-up mag er dan wat dik op liggen, waardoor ik me soms wat ongemakkelijk voel, de uitstraling is blijkbaar goed, want we krijgen de ene positieve reactie na de andere! We bezoeken prachtige winkels, maken kennis met een aantal vriendelijke dames en moeten volgens hen zeker terugkomen als de proefmodellen in huis zijn. Het is altijd even een drempel om een winkel binnen te stappen en je verhaal te doen, maar het leidt toch elke keer weer tot verrassende gesprekken, leuke ontdekkingen en veel energie.

Moe, maar voldaan ploffen wij einde van de middag neer op een gezellig terrasje om onder het genot van een heerlijke cappuccino de dag nog even door te nemen. Wat was het leuk! En straks ook nog een aantal prachtige foto’s. Dit was, zoals mijn vader dat zou zeggen, een dag met een gouden randje!

Sandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s