Een prachtige winkel

Wat was het een prachtige dag afgelopen vrijdag. Een mooie dag ook om de Afsluitdijk over te rijden richting Groningen. Deze keer niet in mijn eentje op verkenning, maar samen met manlief, omdat we aan het einde van de middag doorrijden naar Drouwenerzand voor een weekend met de familie.

Het begint goed 😦 :mijn auto ligt uit elkaar en kan niet voor 12 uur gemaakt worden… Er is van alles mis met de achteras en het revisiepakket voor de reparatie is nog onderweg. En manlief rijdt zijn auto zakelijk, dus een ritje naar Groningen is ietwat te ver… Gelukkig hebben we lieve vrienden en mogen wij hun auto lenen. Met ingebouwde navigatie, dus dat gaat goed komen!

We willen in de ochtenduurtjes allebei nog veel te veel zaken afwerken, waardoor we toch later dan gepland in de auto stappen. Ach, het is mooi weer dus wie doet ons wat! Ik heb de route voor het centrum van Groningen uitgestippeld en wil ook graag het nieuwe pand van de buitensportwinkel Waterborg bezoeken.

Zonder al te veel oponthoud rijden wij rond half 4 Groningen binnen, waar we besluiten eerst de buitensportwinkel te bezoeken. De navigatie laat ons echter in de steek en ik moet denken aan de keer dat ik verdwaald door Amersfoort rijd en mijn eigen TomTom toch echt StomStom werd…. Grrrr. We zijn helemaal niet op de goede plek en het lijkt ook in de verste verte niet om de details op mijn uitgeprinte plattegrond. Manlief is in de auto al niet de geduldigste persoon, maar nu wordt zijn humeur er echt met de seconde slechter op. Ik heb geen idee meer waar we zijn, dus je begrijpt dat ook dat niet bevorderlijk is voor de sfeer. Tot overmaat van ramp leidt de navigatie op de telefoon (die we gelukkig als back up nog hebben!) ons naar het oude adres van Waterborg….

Ach, we proberen de sfeer er weer in te brengen en arriveren toch nog redelijk opgewekt bij het nieuwe pand van Waterborg. Wat een indrukwekkend pand! Wat een prachtige locatie, zo aan de nieuw aangelegde binnenhaven. Wow! Snel parkeren we de auto en lopen we de rechterzijde van het pand binnen. Hier vinden we alleen watersportbenodigdheden, dus draaien we ons om om het andere gedeelte van het pand te bekijken. Wat een ruime winkel. Wat een mooie spullen! Ik maak kennis met de bedrijfsleider en we hebben een boeiend gesprek. Hij is gezond kritisch over mijn nieuwe plannen, en enthousiast over de Boxo waaier die hij ook zijn dochter cadeau heeft gedaan (en die zij met veel plezier heeft gebruikt). Kijk, dat hoor ik natuurlijk graag!

Ik waardeer het dat hij de tijd voor me neemt en me wat goede ideeën meegeeft ter overweging. Inmiddels is het wel al half 5 en besluiten we het centrum van Groningen voor morgen te bewaren.

Mijn humeur is weer helemaal goed en de positiviteit slaat gelukkig over op manlief en zo rijden we de laatste kilometers naar onze eindbestemming van vandaag: Drouwenerzand, een redelijk klein dorp waar we gelukkig in 1 keer op afrijden!

Sandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s