Geweldig: weer een dame die haar passie volgt!

Het is woensdag 6 oktober en vandaag staat Rotterdam op het programma. Als ik wakker word en uit het raam kijk, zie ik dat het regent. Balen! Zo heb ik natuurlijk geen zin om een stad door te crossen op zoek naar inspirerende winkels voor mijn nieuwe collectie :-(. Gelukkig heb ik er een lunchafspraak staan, zodat ik toch de moed verzamel en naar R’dam afreis.

Ik huur weer zo’n geweldige OV fiets en sjees door de stad. Van een aantal vrienden heb ik tips gekregen waar ik het beste naar toe kan gaan en zo begin ik aan mijn tocht. Al snel is het lunchtijd en praat ik lekker bij met oud-collega Stef.

Na onze gezellige lunch fiets ik met hem mee naar het noorden van de stad, naar de wijk Hillegersberg. Een chique buurt zie ik, als we langs de statige huizen fietsen. Eenmaal in de winkelstraat stap ik een mooie tassenwinkel binnen, waar ze prachtige en, naar al snel blijkt, zeer dure tassen verkopen. De sympathieke eigenaresse staat me te woord en ik vertel enthousiast over mijn collectie. Ze vraagt om de prijs en als ik zeg dat de schoudertassen rond de EUR 100 liggen, vraagt ze me doodleuk of dat de inkoop- of de verkoopprijs is! De winkel zet duidelijk in op het hogere segment. Misschien toch iets te hoog gegrepen voor de Boxo collectie ;-).

Op de terugweg stop ik bij Kitsch & Kunst. Niet direct een winkel waar de Boxo collectie past, maar wel een winkel om inspiratie en ideeën op te doen. Dus, als ik er dan toch ben! Ik stap naar binnen en inderdaad: de winkel zit in een prachtig pand (een oude fabriek) en biedt inderdaad veel inspiratie. Ik struin lekker rond en ontdek op de 3e etage een geweldig leuk concept: Zoets.nl. Enthousiast stap ik naar binnen, wat een geweldig idee: je kiest zelf een leuke verpakking, vervolgens iets zoets, dan een leuk lint en ten slotte een persoonlijke boodschap. Wat geweldig, hier word ik blij van, gepersonaliseerde bedankjes! Als even later de eigenaresse binnenstapt en vertelt over het concept, begint het allemaal nog meer te leven en word ik met de minuut blijer. Het idee is echt vanuit haar passie ontstaan en dat is aan alles te merken. Het klopt gewoon! Wat een goed idee om hier naar binnen te stappen. Hier krijg ik echt energie van! We wisselen gegevens uit en beloven elkaar zeker te volgen en op de hoogte te houden.

Helemaal blij stap ik weer op mijn fiets. Qua winkels heb ik weinig verrassends ontdekt, maar de kennismaking met Tessa van Zoets maakt mijn hele dag goed! Dus, ga zeker eens kijken op haar mooie website, www.zoets.nl.

Sandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s