Milleniumdoelencompetitie

Eind september heb ik mij ingeschreven voor de Millenium Venture Competition 2015 (MVC2015). Een businessplan wedstrijd voor sociale ondernemers die naast een winstdoelstelling ook bijdragen aan 1 of meerdere Milleniumdoelen. Eerlijke handel en het creëren van werkgelegenheid in ontwikkelingslanden zijn 2 van deze doelen, waar ik me met Boxo graag voor inzet, dus meldde ik mij aan.

Een aantal zeer interessante workshops volgden, waarin ik meer leerde over sociaal ondernemerschap, ik mijn plan verder kon aanscherpen, ik concreet berekende wat de impact is die ik met Boxo kan maken op de Milleniumdoelen (SROI) en waarbij ik weer leuke, interessante ondernemers ontmoette. En als klap op de vuurpijl mocht ik afgelopen week pitchen voor de jury!

Een spannend moment. Voor je zit een jury van 8 ondernemers en links en rechts beweegt de cameravrouw die je pitch op film vastlegt…. Tja, probeer dan je zenuwen maar eens in bedwang te houden!

In de pitch van 10 minuten heb ik de jury meegenomen op reis. De reis die ik gemaakt heb om tot een collectie stoere & stijlvolle reisaccessoires te komen. Na mijn presentatie had de jury nog 20 minuten de gelegenheid om vragen te stellen. Niet te geloven: altijd weet een jury andere vragen te stellen dan verwacht. Ik heb mijn best gedaan de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

En de 30 ‘minutes of fame’ zijn voor je het weet afgelopen. En dan komt het wachten… Aanstaande woensdag wordt de winnaar bekend gemaakt, spannend! Zeker omdat er een investeringsbijdrage van maarliefst EUR 15.000 mee gemoeid is. Ik blijf duimen, duim je mee?

Sandra

One Comment Add yours

  1. linda says:

    San, wat ontzettend spannend, natuurlijk duim ik met je mee!!
    Lfs, Lin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s