Oud & Nieuw leidt naar Stoer & Stijlvol

In de nieuwe collectie reisaccessoires combineert Boxo eeuwenoude handwerktechnieken uit verschillende delen van de wereld met hedendaags Westers design. En deze combinatie  leidt tot een collectie die zowel stoer als stijlvol is. Op 10 maart a.s. presenteert Boxo tijdens de Droomdag van Vrouw & Passie voor de 1e keer haar collectie aan het grote publiek.

Maar omdat ik zelf zo enthousiast ben over de 1e productfoto’s wil ik jullie alvast een klein voorproefje geven en twee producten uit de collectie met jullie delen: een zijden sieradenetui en handige reiszakken voor je opladers, je schoenen of je vuile was.

Verhaal bij de producten
De producten uit de collectie vertellen ieder hun eigen verhaal. Op alle producten zul je namelijk een asterisk terugvinden ( Het Boxo logo, de asterisk ) die je vertelt in welk land het product gemaakt is en wat er zo bijzonder is aan de gekozen techniek.

Sieradentas Vietnam

Het sieradentasje op de foto links is gemaakt in Vietnam, van een prachtige zachte (paarse) zijde. De asterisk komt op het product terug door een prachtige knooptechniek die je veel in het noorden van Vietnam ziet. Dit is een techniek waarbij elke steek echt een knoop vormt die in zijn geheel voor een prachtig motief zorgt. In mijn vorige bericht zie je hiervan een detailfoto.

 

Reiszakken India
Reiszakken India

De reiszakken die je hiernaast ziet, zijn gemaakt in India. Ze zijn gemaakt van “khadi”, een handgesponnen en –geweven stof die veel wordt gebruikt voor het maken van traditionele kostuums. Khadi is een belangrijk element in de Indiase cultuur; het zelf spinnen en weven is symbool geworden voor de Indiase strijd voor vrijheid en zelfstandigheid. De asterisk is gemaakt van oude sari’s (de sari is het bekendste kledingstuk uit India dat door vrouwen wordt gedragen. Het is een lap stof van vijf tot zeven meter lang en één meter breed die vrouwen (na enige oefening!) om zich heen slaan) die aan elkaar geregen zijn en vervolgens door de khadi zijn gevlochten. De reiszakken zijn straks verkrijgbaar in 3 verschillende maten.

Wil je als het als eerste weten als de producten verkrijgbaar zijn, stuur dan een mailtje naar sandra@boxo.nl of volg @boxoworld op Twitter!

Sandra

 

2 Comments Add yours

  1. Joyce Rasquin says:

    Ziet er heel mooi uit Sandra! Kan niet wachten dat ze te koop zijn…. Succes met de introductie! groeten Joyce

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s