Fotografie vervolgd

Afgelopen weekend heb ik samen met Stephan de gehele collectie gefotografeerd. Een leuke klus met ons eigen gebouwde decor, de verschillende lampen en de prachtige producten.

We gingen vlot van start en hadden voor het middaguur bijna alle producten vastgelegd. Maarja, dan komen natuurlijk de extra wensen en de speciale foto’s van de details die de producten zo bijzonder maken…. Maar, het is allemaal gelukt en ik deel graag weer wat resultaten met jullie!

Sieradentas hennep Vietnam

Op de foto links zie je een detail van het sieradentasje uit Vietnam. Dit sieradentasje is gemaakt van een prachtige canvas, die op een speciale wijze door stammen in het noorden van Vietnam wordt verbouwd en verwerkt. Deze draden worden niet gesponnen, maar met de hand verwerkt wat de draad en het weefsel een karakteristiek uiterlijk geeft. De knoop in het midden is onderdeel van de sluiting en is een zogenoemde ‘endless knot’ die geluk brengt.

Op de foto rechts zie je een detail van het paspoorthoes dat in India wordt gemaakt.

Paspoorthoes blockprint India

De buitenzijde is een grove canvas die bedrukt is met allemaal kleine asterisken. Deze asterisken zijn door middel van een blokprint (een houten blok waaruit de asteriskjes gesneden zijn) op het canvas gedrukt. Eén van de asterisken hebben we laten borduren om een kleurrijk accent toe te voegen.

Op Twitter post ik ook met regelmaat een mooi detail met een link naar het verhaal, dus hou @boxoworld in de gaten!

Sandra

 

One Comment Add yours

  1. Tineke says:

    wow echt mooi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s