CJ in Beijing

Nu de eerste productlijn klaar is, heb ik natuurlijk meteen een aantal producten mee in de koffer. Tijdens de vlucht bedenk ik dat ik vooral avonturen ga beleven met mijn paspoorthoes “Colorful Journey”. In de volksmond noem ik haar al snel CJ! Dus vanaf nu beleeft CJ samen met mij de mooiste en leukste avonturen. Haar eerste grote reis, is een week Beijing.

CJ

Welkom
Als we na een vlucht van 10 uur aankomen op de luchthaven van Beijing worden we hartelijk welkom geheten door een, naar al snel blijkt, ontzettend lieve Chinese vrouw. Per minibus rijden we naar ons hotel in het zakendistrict van de stad. Helemaal prima voor elkaar. We ploffen op ons bed en komen meteen tot de ontdekking dat het een redelijke plank is…. Ach, dat mag de pret niet drukken. We zijn gewoon in Beijing!!

Tournee
Nog geen uur later zitten we met de hele groep aan een grote, ronde tafel. Suzy, onze gids, vertelt hoe het programma van de komende dagen eruit ziet. En dat is niet mis: volle dagen met veel bezienswaardigheden en ook ‘s avonds staat een acrobatiekshow en een kungfu voorstelling op het programma. Ach, we zien wel hoe het ons vergaat. We laten het lekker op ons af komen.

Groepsreizen
Ondanks het feit dat ik normaliter niet aan groepsreizen doe, heb ik een leuke avond met dit gemêleerde gezelschap: een moeder met haar dochter, een stel dat reisverslaafd is en minstens 3 x per jaar een verre reis maakt, een dame die met een potentiële vriendin reist (oud-collega’s van elkaar zijn) en wij: mijn moeder en ik en mijn oom en tante. Al snel verschijnen de heerlijkste gerechten op tafel en genieten we van het Chinese eten. Althans, dat proberen we, want met stokjes eten is toch altijd weer even wennen ;-).

De stad
Na een onrustige nacht, waarin mijn moeder en ik echt uren naar het plafond hebben liggen sturen, beginnen we aan onze kennismaking met Beijing. Wat een wereldstad is dit, zeg! Wolkenkrabbers te over, 12-baans wegen, dure auto’s, ongelooflijk veel verkeer en dan die prachtige Chinese bezienswaardigheden als de Tempel van de Hemel, de Verboden Stad en het Zomerpaleis. Maar daarover binnenkort meer.

Sandra & CJ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s