Iets met Keulen en Aken en 1 dag….

Afgelopen periode is zo hectisch geweest dat ik door de bomen het bos niet meer zag. “Goed plannen, San.” “Keuzes maken.” “Prioriteiten stellen.”, allemaal goedbedoelde adviezen, waarvan ik wist dat ik ze zou moeten opvolgen, maar ook daarvan niet wist waar te beginnen….

Wazigheid
En toen ik vorige week in de Mastermind zat, een 3-wekelijkse bijeenkomsten met 2 boeiende ondernemers en ik 45 minuten de tijd kreeg om mijn issue voor te leggen, realiseerde ik me dat het echt heel erg was. Ik kreeg mijn vraag niet helder geformuleerd, wist eigenlijk niet goed te benoemen wat mijn punt was en wat ik graag aan hen wilde voorleggen. Het werd een wazig verhaal, waarin ik ook op de gestelde vragen niet het antwoord kon geven. Dat was een moment waarop ik dacht: “ja, en zo is het nu ook al een tijd in mijn hoofd, wazig en niet helder”. Dat inzicht was het begin van de verbetering.

Goede weg
De klantenpanelavond die een dag later plaatsvond en waarbij het thema “Marketing & PR” centraal stond, leverde nog meer inzicht op. Ik deelde de lopende zaken, de diverse acties die op het programma staan en de winkels die (een deel van) de collectie gaan opnemen in het assortiment. En dat gaf zo’n mooi overzicht en ook echt een stuk rust. Ik heb de goede lijnen uitgezet, er gaan goede acties van start en het hoeft echt niet allemaal gister al af.

Iets met Keulen en Aken en 1 dag
En ineens had ik het weer helder. Mijn wens om een merk te bouwen dat op verschillende plekken in de wereld wordt gemaakt, dat op vele plekken in de wereld wordt verkocht, dat kan natuurlijk niet in 3 maanden gerealiseerd zijn. En ongeduldig als ik ben, was ik dat natuurlijk wel aan het proberen. Alle acties moesten gister gestart zijn. In Nederland moeten per direct 40 verkooppunten zijn en ook de publiciteit moest allemaal nu, nu, nu!! Maar hoe zat het ook alweer met Keulen en Aken. Ook niet in 1 dag gebouwd, geloof ik ;-).

Kleurrijk
Dus gister heb ik op mijn gemak de computer aangezet en heb ik een ware planning gemaakt. Eentje met kleuren, zodat ik in een oogopslag kan zien welk type activiteiten ik te doen heb. Sales, Marketing & PR, Administratie, Netwerken of Mail & Social media. Ik zie wat ik allemaal in een week kan doen als ik het goed plan. Ik heb weer overzicht en heb dus ook weer tijd om te bloggen!

Dus hier ben ik weer met een wekelijkse update van mijn beslommeringen op de weg naar een wereldmerk!

Tot volgende week of misschien heb ik tussendoor nog wel even tijd voor een update,
Sandra

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s