Kikkers en zonnige terrasjes

Enthousiast melde ik vorige week dat ik keurig een planning heb gemaakt, met kleuren en taken. En op zich werkt het prima, als je je er maar aan houdt. En dat valt echt niet elke dag mee! Zeker als er van die opdrachten tussen staan, waar je eigenlijk tegenop ziet.

Nu heb ik ooit het boek “Slik die kikker” gelezen van Brian Tracey. Hij zegt dat als je weet dat je die grote, enge kikker moet opeten, je dat beter maar meteen kunt doen. Dan ben je er maar vanaf. En zo is het natuurlijk ook met lastige opdrachten, waar je tegenop ziet en waar je geen zin in hebt. Het is een enge kikker die je niet graag opeet. Maar als je weet dat het toch moet, doe het dan meteen. Dan ben je er van af.

Het is zelfs zo dat als je het niet meteen doet, de opdracht in je hoofd blijft en onbewust heel veel energie vreet. Maar toch, ondanks dat ik dit weet, is het soms verdomde lastig om die kikker meteen op te pakken en door te slikken… En als je dan eenmaal zo ver bent dat je klaar bent voor dat, in jouw beleving, moeilijke telefoongesprek, is de persoon in kwestie niet aanwezig…. fijn!

Ach, het leven van een ondernemer gaat niet altijd over rozen, maar na een geweldig weekend met veel vrienden en familie om ons heen en met een stralend maandagochtendzonnetje, ga ik me deze week gewoon aan de planning houden.

Dus nu snel op naar Den Haag voor 2 mooie gesprekken! Ik heb er zin in. En morgen heb ik een afspraak staan met een vriendin die ik al jaren niet gezien en gesproken heb, gewoon met mooi weer op een zonnig terrasje. Dan is het leven van een ondernemer toch gewoon weer een groot feest? En daar geniet ik dan maar gewoon lekker van!

Ik wens jullie een geweldige werkweek. Enne als je ook zo’n enge kikker op je lijstje hebt staan, slik ’em gewoon meteen, dan kun je ‘s middags misschien ook wel even een terrasje pikken ;-).

Sandra

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s