Oman: op de stoep in Sur

Nog even een stukje reisverhaal van onze prachtige reis door Oman.

Omani winkels
Straatbeeld Oman

We zitten op een stoepje en laten het dagelijkse Omani leven aan ons voorbij glijden. Mannen in jurken die elkaar vriendelijk begroeten en een praatje met elkaar maken. Een enkele vrouw, volledig gehuld in een prachtige zwarte burka, steekt de straat over. Het fascineert me: waarom loopt de ene man in een Indiaas ogend pak en de ander in jurk met sjawl? Het antwoord moet ik je schuldig blijven.

We slaan wat hartige snacks (pakora’s) in voor de lunch en drinken een kopje koffie in het lokale restaurant. Geweldig, een kleine vierkante ruimte met 3 rijen plastic tafels en stoelen. Als wij binnenkomen, zitten er 4 heren een hapje te eten. Het is 10 uur ‘s ochtends en zij zitten allemaal in hun eentje aan een tafeltje een (in onze beleving) lunchgerecht te eten. Onze koffie is met liefde EN met heel veel suiker gemaakt. We knappen er wel van op; na een heel korte nacht (vanwege de nachtelijke schildpadexcursie) zijn we allebei rozig en moe.

We genieten van het dagelijkse leven in het lokale restaurant en in de straten van Sur. Dan hoef je toch eigenlijk niet veel te plannen. In een land met zoveel

Prachtig plein in Oman
Prachtig plein in Oman

andere gewoonten, andere klederdracht en een andere invulling van de dag, kun je gewoon op de stoep gaan zitten en genieten. Wat kan het leven toch eenvoudig mooi zijn!

Sandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s