Badeendjesrace

Afgelopen zondag werd in Hoorn voor de 3e keer de Badeendjesrace gehouden. Een race waarbij 5.000 badeendjes en tientallen grotere badeenden strijden om de 1e plaats.

De BOXO eend in de massa

In de lokale ‘gracht’ van Hoorn worden de badeendjes losgelaten en zorgt de brandweer voor stroming in het water. Met grote brandweerspuiten laten zij de eendjes zwemmen. Het is een spannende strijd, maar als toeschouwer heb je geen idee of ‘jouw’ eendje het goed doet. Alle eendjes zijn namelijk verkocht voor EUR 2 per stuk om geld op te halen voor het goede doel en hebben aan de onderkant van hun buik een lotnummer staan. De vele ouders met kinderen langs de kant staan vol spanning te kijken, maar het is moeilijk te zien of jouw eendje het goed doet.

Dit jaar heb ik een bedrijfseend gesponsord en zwemt er een ware BOXO eend mee in de race. De kinderen van onze vrienden vinden het prachtig, want deze eend kun je goed volgen, door de grote BOXO vlag op zijn rug. Ze houden hem goed in de gaten en staan enthousiast te schreeuwen als de BOXO eend als een van de eerste de bocht

Boxo eend verliest koopositie

om komt. De finish komt in zicht, maar de brandweerlieden maken het spannend. Ze laten het peloton dichterbij komen en de BOXO eend verliest zijn koppositie. We blijven hem aanmoedigen tot hij weer een in de voorhoede komt. Het wordt een spannende finish en de BOXO eend eindigt op een mooie 3e plaats. Vol trots lopen we na deze prachtige race door de straten van Hoorn. Wat heeft ‘ie het goed gedaan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s