Bezoek Vakantiebeurs

Het jaarlijkse bezoek aan de Vakdag van de Vakantiebeurs. Maarliefst 11 hallen zijn gevuld met de meest uiteenlopende reismogelijkheden. Geweldig! Ik concentreer me zoals altijd op de Verre Reizen hallen. Ook dit jaar zijn de stands weer waanzinnig mooi aangekleed en kun je genieten van heerlijke hapjes en live muziek.

Mijn doel van vandaag: contact leggen met interessante reisorganisaties om een mooi partnerprogramma op te zetten. Bij binnenkomst in Hal 1 loop ik direct tegen het cruise-paviljoen aan. Eén van de weinige markten in de reisbranche die jaarlijks een enorme groei doormaakt (afgelopen jaar ruim 30%). Contact gelegd met een aardige dame van MSC. De cruisepassagiers willen natuurlijk goed voor de dag komen, dus is een sieradenetui eigenlijk een must-have!

In Hal 2 valt mijn oog al snel op de stand van Experience Travel. Als in de naam van de organisatie al de term “beleven” voorkomt, is de link met Boxo snel gemaakt. Beleven, daar draait het bij reizen toch om! Na een mooi gesprek met de directeur vervolg ik mijn weg naar Hal 3. Prominent aanwezig is de enorme FOX stand, waar ik nu nog even aan voorbij loop. Ik heb een afspraak bij Kuoni, waar ik zie dat zij de stand aangepast hebben aan de stijl van hun reiswinkels. Dat doen ze goed. Een stuk laagdrempeliger en uitnodigender dan vorig jaar. Zij zijn enthousiast over het partnermodel en hebben nog wat vragen.

Ik loop door naar Thika Travel, waar ik de oprichter aantref. Wat een sympathieke man. Hij beluistert mijn verhaal, stelt een aantal zeer goede vragen o.a. over de werkomstandigheden van de makers. Met trots vertel ik dat onze producenten een eerlijk salaris en goede werkomstandigheden kennen. We wisselen visitekaartjes uit.

Ik wil mijn weg vervolgen als mijn oog valt op een nieuwe organisatie: Your Way 2 Go. Interessante stand. Zij richten zich op de reiziger die individueel wil reizen. In het gesprek begrijp ik dat zij onderdeel vormen van de Kuoni groep. Het zelfstandig reizen met een aantal bouwstenen past wat mij betreft helemaal in deze tijd en bij mijn eigen generatie. Goede zet om dit concept met een mooie stand te presenteren! En zeker ook een interessante partij om het partnermodel aan voor te leggen.

Tijdens mijn gesprek bij de mannen van FOX Vakanties schuift ook de oprichter van Getaway Travel bij ons aan. Zij willen het startpunt zijn voor reizigers die informatie zoeken over hun droomreis en bieden informatie aan over vele droombestemmingen. Ze zijn bijzonder sterk op het gebied van online media en we gaan zeker met elkaar contacten over een leuke online contact-en-win-actie.

Hoog tijd voor de lunch. Ik bekijk mijn lijst met organisaties die ik graag wil bezoeken en zie dat ik nog even tijd heb om bij te praten met wat oude bekenden uit het vak. Leuk!

Ik wil nog even bij Tiara Tours langs, dé organisatie als het gaat om reizen met de Transsiberië Expres. De eigenaresse ziet er prachtig uit met haar bontmuts! We spreken met elkaar over 2012 en net als de vele anderen die ik vandaag spreek, houdt het krantenbericht over de bezuinigingen op de vakantie de gemoederen bezig. Iedereen heeft het gelezen en maakt zich toch wel enigszins zorgen wat dat betekent voor het komende jaar. De zoektocht naar onderscheidend vermogen is in volle gang!

Tot slot leg ik contact met Sandra van Sawadee reizen, omdat hun filosofie zo goed aansluit bij die van Boxo over duurzaamheid en het creëren van kansen voor mensen lokaal. Vlak voor ik de beurs verlaat, schud ik nog even de hand van mijn contact bij Europeesche Verzekeringen, met wie ik in gesprek ben over een mooi ledenvoordeel voor hun (reis)verzekeringsklanten.

Na een boeiende dag geniet ik in de trein terug van de opgedane contacten en de inspirerende vakantiebestemmingen. Je krijgt toch gewoon meteen zin om zelf weer op reis te gaan!

Sandra

One Comment Add yours

  1. Linda Harleman says:

    San, wat klinkt dat als een enorm productieve, effectieve, en vooral ook heerlijke dag!
    Als hier geen mooie deals uit komen, weet ik het niet meer…. !! 😉
    Lfs, Linda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s