Bijzondere gewoontes

De ontdekkingsreis naar nieuwe producten blijft toch een boeiende. Vorige week was Carla (de ontwerpster voor Boxo) in Thailand om op zoek te gaan naar een mooie manier om de Thaise amuletdoekjes van een beetje extra beleving te voorzien.

Thais amuletdoekje
Een amuletdoekje is een doekje waarop in Thaise karakters en beelden een wens is uitgeschreven. Een wens om mensen een goede reis en een veilige thuiskomst te wensen. Deze amuletdoekjes worden door de lokale monnik gezegend. Op zich al heel bijzonder, maar we wilden nog iets extra’s. Carla leerde dat het gebruikelijk is dat je hierbij ook een stukje koord om je pols gewikkeld krijgt dat draad voor draad wordt afgescheurd door de monnik en uiteindelijk voor je wordt vastgeknoopt om je pols. Mooi!

Thais amuletdoekje

Monnik
Nog diezelfde dag wordt Carla uitgenodigd om mee te gaan naar de tempel, want er is een hele bekende monnik afgereisd en daar willen de vrouwen graag naar toe. Carla heeft daar helemaal geen tijd voor, maar de vrouwen lijken erg graag heen te willen en blijven aandringen. Carla besluit haar programma om te gooien en zo zit zij een paar uur later op haar knieën voor het offeraltaar. De dame die haar begeleidt, verzoekt haar om de zinnen die zij uitspreekt een voor een te herhalen. Het gaat veel te snel voor Carla, die helaas weinig Thai spreekt, maar het nazeggen gaat met de zin beter.

Bizar
Als zij na dit ritueel uiteindelijk de monnik ontmoeten en een wensdoekje van hem in ontvangst nemen, krijgen zij ook een stukje touw om hun pols gebonden. Tot grote verbazing van Carla knipt de monnik het touw door met een schaar. He? Dat was toch niet hoe het ritueel zou moeten? Eenmaal buiten vraagt Carla dan ook meteen waarom deze monnik het touw met de schaar afknipt. “Modern monk”, is het eenvoudige maar heldere antwoord van de dame! Echt briljant.

Maargoed, voor onze Thaise amuletdoekjes kiezen wij natuurlijk wel voor de stukjes touw die draad voor draad zijn afgescheurd! De bijzondere wensdoekjes met bijbehorend koord zullen binnenkort bij ons verkrijgbaar zijn.

Sandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s