Vol hoofd, warm gevoel

Op weg naar Amsterdam. Wat heb ik een zin in vanavond! Vanavond is de Boxo Beautycase in het Innovatielab van VMC. Begeleid door Marielle van der Zouwen van Eventive.

Binnenkomst
We komen tegelijkertijd aan bij het kantoor van Enelle, waar we vanavond te gast zijn. Het broodjesbuffet is al uitgestald en hongerig vallen we aan. Het smaakt heerlijk. Een goede bodem blijkt nodig voor de enerverende avond die me staat te wachten. Eén voor één druppelen de vrouwen binnen. En na een dag werken bruisen deze dames allemaal nog van de energie. Dat belooft wat voor vanavond!

Innovatielab
Na een introductie van Enelle gaat het Innovatielab van start. Marielle opent de avond met een introductieronde waarin we onszelf mogen vergelijken met een vervoersmiddel. Hilarisch. Als ik aan de beurt ben vertel ik meer over Boxo. Het hoofdthema voor deze avond is “Buzz for Boxo”. Naamsbekendheid verhogen en, leer ik later op de avond, vooral ook zichtbaarheid creëren.

Braindump
Met bewondering kijk ik hoe Marielle de braindump met deze energieke dames in goede banen weet te leiden. Er blijkt weinig voor nodig te zijn om de vrouwen aan het brainstormen te krijgen. De wildste ideeën vliegen over de tafel. Van de huishoudbeurs tot een twittercompetitie en van het Olympisch jaar tot een cruisepakket. Marielle schrijft snel mee en doet haar uiterste best om geen enkel idee verloren te laten gaan. Na nog geen 10 minuten hebben we 4 flipover vellen vol met ideeën. Wow.

Flipover resultaten

Concepten
Na nog een extra braindump op papier deelt Marielle de groep in 4-en. Elke groep krijgt een eigen thema mee, waarvoor zij een concept gaan uitdenken. De 4 thema’s:

  1. Ludiek: het waslijn idee – een guerilla-achtige actie,
  2. Producten rond de wereld – hoe kunnen we daar invulling aan geven,
  3. Boxo fans creëren – hoe maak je iemand fan en
  4. Co-creation & partnerships

Het is een gek half uur voor mij. Ik zit niet in één van de groepen en iedereen is wel hard voor mij aan de slag. Ik ben blij als het half uur om is. Niet alleen uit ongemak, maar natuurlijk ook uit pure nieuwsgierigheid!

Iedereen komt weer bij elkaar en de 4 concepten worden gepresenteerd. Hilarisch, te leuk bedacht, zinvol, waardevol, mooi. Ik kom woorden te kort. Wat is dit een geweldige avond.

Dankbaar
Want één ding is me weer al te goed duidelijk geworden. De VMC vrouwen hebben niet alleen heel veel kennis en ideeën, ze zijn ook bereid om dat met elkaar te delen. Van het aanbod dat ik van velen ontvang om nog een keer door te praten over de verschillende ideeën, ga ik dan ook zeker gebruik maken!

Vol hoofd, warm gevoel
Aan het einde van de avond ga ik niet alleen naar huis met een hoofd vol ideeën, maar vooral met een warm gevoel en vele mooie contacten. Wat een geweldig leuke vrouwen! Echt enorm bedankt! Enne, VMC dames, ik hou jullie op de hoogte. Dat is een mooie stok achter de deur om met de ideeën aan de slag te gaan ;-).

Sandra

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s