Nieuwe bestemming

Je hebt hard gewerkt. In je agenda streep je de dagen af tot het moment van vertrek. Je rondt de laatste zaken af. Zet je out-of-office mail aan en geniet thuis van een drankje om je vakantie in te luiden. Nog even de koffer pakken en je bent er helemaal klaar voor.  Klaar voor die welverdiende vakantie. Klaar voor een nieuw avontuur. Volgens de Dalai Lama doe je er goed aan eens per jaar een onbekende bestemming te kiezen. Wij kiezen voor Maleisië.

Na een 12 uur durende vlucht zijn we op de plaats van bestemming: KLIA, Kuala Lumpur International Airport. Het is vroeg in de ochtend. Nu gaat onze reis echt beginnen. Hoe zal het zijn? Lijkt het op Thailand? Of zijn er juist veel Indonesische invloeden? Hoe warm zal het buiten zijn? We moeten de antwoorden schuldig blijven. Tijd om dat te gaan ontdekken!

Navigatie
We stappen in onze huurauto en rijden naar Melaka.

De straten van Melaka

Aan de linkerkant van de weg weliswaar. We stellen de navigatie in en koersen richting het zuiden. Waar ik het thuis belachelijk vond om navigatie te bestellen (in zo’n land hoor je toch avontuurlijk te cruisen op een ouderwetse kaart?), ben ik stiekem heel blij. De navigatie loodst ons in 1 keer naar ons hotel. Heel fijn met de drukte op de wegen, de onduidelijke afslagen en de diverse eenrichtingsverkeerstraten.

In de auto zien we dat de temperatuur inmiddels is opgelopen tot boven de 34C. Met een luchtvochtigheid van ruim 80 slaat de warmte als een klamme deken om ons heen.

Vervoer per trishaw in Melaka

Jetlag
Ontdekken, genieten, jezelf verwonderen. Dat hebben we onszelf voorgenomen. Maar eerlijk is eerlijk, dat is met deze hitte en de vermoeidheid die ons rond lunchtijd overvalt geen gemakkelijke opgave. We doen ons best om niet te kribbig en kortaf tegen elkaar te zijn. Er is echter weinig voor nodig om chagrijnig te doen.

Tip: Boek voor de 1e nacht een knap hotel. Geef hier iets meer geld aan uit dan je misschien zou willen. Het is heerlijk als je met een jetlag aankomt in een fris hotel, met een schoon bed en mogelijk zelfs een fijne lounge of verkwikkend zwembad.

Dat waren wij vergeten… De foto’s op de hotelwebsite zagen er goed uit, toen we ze thuis bekeken. Eenmaal voor de deur zagen we al dat ze een heel behendige Photshopper aan het werk hadden gehad. Het hotel was echt vreselijk. Onze kamer was ongeveer zo groot als het bed dat er in stond. ad geen raam en rook alsof er al dagenlang niet gelucht was. Dat was waarschijnlijk ook zo. Pfoe, dat valt tegen na een waardeloze nacht in het vliegtuig. Als we hadden geweten waar we de volgende nacht zouden belanden, waren we dankbaar geweest…

Tip: Zoals Dr. Sabelhout altijd zegt: ‘kost het niets, dan is het niets.’ En dat geldt ook voor accommodatie tijdens je vakantie!

Heb jij goede tips om met een jetlag om te gaan en al meteen van je vakantiepret te kunnen genieten? Laat ze ons graag weten!

Sandra
http://www.boxo.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s