Verrassing!

Vanaf onze derde dag in Maleisië zijn we op de goede geniet-weg. We realiseren ons dat we vooral door het slaaptekort chagrijnig zijn tegen elkaar. Wat verrassings- en verwenelementjes kunnen we vandaag wel gebruiken. En alsof ze ons boven gehoord hebben, zit deze dag vol aangename verrassingen. Of zien wij ze nu gewoon weer?

Ontbijt, maar dan anders
Het ontbijt in het Firefly Resort hebben we wijselijk niet geboekt. Maar ergens anders een ontbijtje scoren valt nog niet mee. Bij de McDonald’s zijn we net één minuut te laat om nog gebruik te mogen maken van hun ontbijtmenu. Grrr….. Maar vandaag laten we ons niet uit het veld slaan. Langs de kant van de weg zie ik ineens “Secret Recipe” staan. Dat klinkt goed. De knop gaat om en ons ontbijt wordt gewoon een super lekkere koffiestop. Dat kan slechter! De cheesecake en de koffie verkeerd smaken uitstekend!

Lome lunch
De zon schijnt en goed gemutst rijden we richting de Cameron Highlands. Als ik na 2,5 uur rijden The Lakehouse op een berg zie liggen, stuur ik Jeroen direct van de weg. Ik heb gelezen dat dit een heerlijke plek is om te lunchen. We parkeren de auto en niets blijkt minder waar: het is er inderdaad super fijn! Lekker Engels, beetje oubollig, maar met een prachtige tuin en een paar loungebanken die ons uitnodigend aankijken. Met een grote glimlach gaan we zitten. De jonge ober zet de parasol voor ons op en wij genieten met volle teugen van het weer, het uitzicht en de lunch.

Zoals op veel plekken in Maleisië kunnen we ook hier gratis gebruikmaken van  wifi. We nemen de tijd om op de site van Agoda naar leuke hotelletjes in Tanah Rata te zoeken.

Tip: Neem je tablet of ipad mee, want echt overal hebben ze tegenwoordig gratis wifi.

We vinden een heerlijk hotel, De la Ferns, met een schone badkamer, een goed bed en een mooie (zij het ietwat klassieke) lobby. Heerlijk om gewoon zonder slippers door de kamer te kunnen lopen, een lekker bed met een goed kussen te hebben, je af te kunnen drogen met een handdoek die niet zo versleten en ini-mini is. En niet onbelangrijk: een frisse, schone geur als je de kamer binnenstapt ;-).

Starbucks als afsluiter
‘s Middags maken we een mooie wandeling naar het centrum. We drinken ergens een kopje thee, natuurlijk een must te midden van alle theeplantages en winnen informatie in over de ‘things to do’. Aan het begin van de avond zitten we heerlijk te eten bij een Indiaas restaurantje. Ook dit smaakt weer geweldig. Ik maak ook kennis met een lokaal Maleisisch gerecht, waarvan we eerst denken dat het ‘motobike’ heet. Het blijkt murtabak te heten: een dubbelgevouwen pannenkoek met een heerlijke (vlees)vulling. We sluiten ons ‘diner’ af met een heerlijke koffie bij de Starbucks. Ja, ja, die zit hier gewoon tussen de lokale eettentjes en kleine supermarktjes in!

Wij hebben de smaak van genieten, verwonderen en ontdekken weer helemaal te pakken! Op naar ons volgende avontuur!

Sandra (Boxo)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s