Op rolletjes

Vroeg in de ochtend vertrekken we naar de luchthaven van Kuala Lumpur om met Air Asia de vlucht van 40 minuten naar Kota Bharu te maken. Air Asiaheeft inmiddels een groot netwerk van vliegroutes die net als Easyjet goedkope vluchten aanbiedt in Azië. Een hele fijne luchtvaartmaatschappij met een nieuwe vloot.

Visgerei
Na een prima vlucht staat onze chauffeur ons al keurig op te wachten. Als een dolle rijdt hij ons naar de kust. We vragen of hij nog ergens een stop kan maken, zodat wij een koud biertje, wat chips en visgerei kunnen inslaan. Dat gaat goed komen, zegt hij. We rijden een werkelijk prachtige route langs de groene (rijst)velden, de kleurrijke huizen en de gedroogde vis, als we dichter bij de kust komen. De chauffeur weet inderdaad precies waar Jeroen visspullen kan inkopen en we een koud biertje kunnen inslaan. Wij zijn klaar voor ons eiland-avontuur!

Perhentians, here we come
In een klein kantoortje moeten wij onze gegevens invullen en worden onze tassen van een bagagelabel voorzien. Het loopt werkelijk op rolletjes en voor we het weten, zitten we in een prachtige speedboot die ons in 30 minuten naar de Perhentian Islands brengt. Ik moet goed recht voor me uit blijven kijken om niet zeeziek te worden. De boot dendert over het water. Zolang ik de horizon blijf zien, gaat het goed!

We meren aan bij een eiland, waar het water echt kristalhelder is. Wow, je ziet de vissen gewoon zo zwemmen. Het eiland ziet er druk en vol uit. Gaan wij er ook hier uit? Er wordt niets gezegd of gebaard, dus ik denk dat we moeten blijven zitten. Dat klopt. De boot meert aan om de locals die wij mee hadden aan boord, af te zetten. Wij varen weer door. Niet naar een ander eiland, maar wel naar een andere baai.

Cocktail time
In de verte zie ik een waanzinnig resort. Heerlijke ligstoelen met mooie, rieten parasolletjes erbij. Gaan we daarheen? Mijn hart maakt een sprongetje. Het ziet er echt waanzinnig leuk uit! Het zand is wit, de zee is kristalhelder en het zonnetje schijnt uitnodigend. De boot meert aan en wij moeten overstappen in een klein wiebelig bootje. Onze bagage blijft aan boord. Ik snap er niets van, maar ben zo verrukt dat wij er hier uit mogen, dat ik geloof dat het helemaal goed komt. En dat doet het ook: 10 minuten later zitten wij te genieten van een heerlijke cocktail. Wat een welkom! Ik geloof dat ik het hier wel 4 dagen volhoud ;-)!

Sandra (Boxo)

One Comment Add yours

  1. Josee says:

    Als ik dit lees dan denk ik echt terug aan mijn eigen Perhentian dreamstay, alweer meer dan 10 jaar terug, En het doet me ook vooruitdenken aan onze komende zomervakantie, die we hopelijk net zo heerlijk afsluiten op ook zo’n lekker bounty island!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s