Lief-voor-moeders-actie

Op zondag 13 mei is het weer zover: Moederdag!

De uitgelezen dag om alle lieve moeders in het zonnetje te zetten. En daar helpen wij dit jaar graag een handje bij! Ken jij een lieve moeder die een mooie verrassing verdient? Doe dan mee en wie weet verrassen wij haar  met een met een gratis Boxo product naar keuze! Enne, die moeder hoeft volgens ons helemaal niet alleen je eigen moeder te zijn! Dat mag ook een goede vriendin, je (schoon)zus of je eigen vrouw zijn omdat jij haar een waanzinnige moeder vindt.

Doe mee
We hebben zoveel mooie reacties ontvangen op de Valentijnsactie begin dit jaar dat we de actie graag doortrekken om een waanzinnige moeder in het zonnetje te zetten. Laat ons weten wie jij graag zou willen verrassen met een uniek en bijzonder Boxo product en natuurlijk waarom juist zij in het zonnetje gezet mag worden. De moeder die het wat ons betreft het meest verdient, ontvangt op 12 mei een verrassingscadeau met een mooie tekst van jou in haar brievenbus.

Vul onderstaand formulier in en wie weet verrassen wij jouw moeder/vriendin/(schoon)zus of vrouw op 12 mei met een uniek cadeau!

  Check hier uit welke producten je kunt kiezen.
Deelnemen kan tot 8 mei 2012. Jij hoort op 10 mei of jouw moeder/vriendin/vrouw/(schoon)zus door ons verrast wordt, zodat jij een mooie, persoonlijke tekst kunt toevoegen.

Oorsprong van Moederdag
De oorsprong van de huidige Moederdag ligt in Amerika. In Nederland begon de traditie rond 1925.  De achterliggende gedachte is dat de moeders, die het hele jaar het gezinsleven draaiend houden en het leeuwendeel van de zorgtaken vervullen, daar op deze dag van zijn vrijgesteld en op een voetstuk worden geplaatst.

Internationaal
Traditioneel wordt Moederdag op de tweede zondag in mei gevierd. Dit is overgewaaid uit de Verenigde Staten. In katholieke landen worden moeders veelal op 15 augustus, op Maria-ten-hemelopneming, in het zonnetje gezet. De Boxo producten worden in India, Vietnam en Peru gemaakt. Ik vroeg me natuurlijk af of ze daar ook Moederdag vieren. En ja hoor, ook in India en Peru wordt op de 2e zondag van mei Moederdag gevierd. In Vietnam kennen ze geen speciale Moederdag, maar staan zij op 8 maart stil bij Internationale Vrouwendag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s