Terug naar de kern

“Ik heb zin in 2012. 2012 wordt mijn jaar!” Ik hoor het mezelf nog zeggen, eind vorig jaar. Nu, een half jaar verder zie ik dat het letterlijk mijn jaar aan het worden is.

Terug naar de kern brengt geluk

Vanaf januari word ik geconfronteerd met interessante vraagstukken over mezelf. Of ik het wil of niet. Ze komen stuk voor stuk op mijn pad. Variërend van familieopstellingen tot pittige coachingsgesprekken. Van oorkaarsmassages tot het lezen van mijn voeten. Ineens zit ik er midden in of word ik er op af gestuurd. Het is bizar. Tegelijkertijd is het ongelooflijk bijzonder. Het helpt me om terug te gaan naar de kern. Naar mezelf. Te ontdekken wie ik ben.

Begin 2012 betekende de zin ‘2012 word mijn jaar’ nog iets heel anders. Ik bedoelde dat het een succesvol jaar voor Boxo zou worden en dat noemde ik “mijn jaar”. Gek eigenlijk hoe dat in mijn hoofd werkte. Ik was Boxo en Boxo was Sandra. Zo was het.

Tijdens een prachtig gesprek in maart hoor ik ineens wat ik zeg: ‘2012 wordt mijn jaar’. Het blijkt letterlijk mijn jaar te worden. Het jaar ook waarin ik Boxo los kan koppelen van mijn eigen zijn. Het mooiste inzicht van de afgelopen maanden is dat ik veel meer ben dan alleen Boxo. Ik leefde in de veronderstelling dat ik als mens alleen iets waard zou zijn als Boxo een succes zou worden. En dat blijkt helemaal niet zo te zijn! Wat een verademing. Er is veel meer Sandra dan de Boxo-Sandra. Wat een inzicht! Het geeft lucht, ruimte en ik zie oneindig veel mogelijkheden. Er komt van alles in beweging. Mensen die me verder willen helpen. Die met me meedenken. Die leads genereren. Maar het belangrijkste is: ik kom dichter bij mijn eigen kern. Ik weet weer waar ik het voor doe. Het gaat mij er niet om dat ik simpelweg gave producten verkoop. Ik wil een mindshift teweegbrengen. Heel ambitieus, maar alles lijkt ineens weer mogelijk!

In een volgende blog meer over mijn hervonden ambitie!

Sandra Smit (Boxo)

One Comment Add yours

  1. Josee says:

    Wow, wat een verrijkend inzicht!! Houdt het vast, en gelukkig duurt 2012 nog een half jaar, dus er staat je vast nog veel meer moois te wachten!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s