Doorlaatkracht

Afgelopen weekend zeg ik tegen mijn yogadocente dat ik de behoefte voel om mezelf wat (extra) liefde te geven. Mijn docente maakt daarop een prachtige correctie: “Je hoeft jezelf geen liefde te geven, je mag jezelf openstellen om liefde te ontvangen.” De meditatieoefening die wij vervolgens doen, realiseert precies dat. Ik sta open om te ontvangen en krijg niet alleen liefde, maar ook een aantal prachtige inzichten en vooral een heerlijk rustig gevoel.

Hollen, rennen, vliegen
Een gevoel dat ik even kwijt was geraakt in de laatste weken van januari. Veel (te veel) afspraken, ‘s avonds laat nog op pad om maar niet te denken aan de prachtige opdracht die ik zooooooo graag wil doen voor een internationale organisatie en waarover ik in spannende afwachting verkeer. Het door mij gedane voorstel is ingediend en ik wacht op goedkeuring vanuit het hoofdkantoor. Mijn contactpersoon is razend enthousiast, daar ligt het niet aan. Maar voor het budget zijn we afhankelijk van zijn baas. Pfoe, wat duurt wachten lang voor zo’n lekker ongeduldig type als ik! Inmiddels begint mijn toch al niet allerbeste eigenschap de kop op te spelen: ongeduld… Het liefst zou ik elke 5 minuten mijn mail ‘refreshen’ om te zien of ik al een reactie heb, maar dat slaat natuurlijk nergens op. Dus ja, ik ben blij met alle afleiding. Of is dat toch niet hoe het werkt?

Klaar om te ontvangen
Na die heerlijke yogales zaterdagochtend, een fijne middag klussen bij onze beste vrienden en een super gezellige avond, zit ik zondag lekker op de bank. De nieuwe Happinez ligt naast me en ik lees een paar mooie artikelen. In de nieuwe rubriek deelt Bas Westerweel een prachtige inzicht over nieuwe dingen: “Je moet bereid zijn om niet te weten; als je hoofd, buik en handen vol zijn, kun je niet ontvangen.” Alsof dat nog niet genoeg inzicht geeft, lees ik in het volgende artikel over de kracht van verbeelding en doorlaatkracht. De term ‘doorlaatkracht’ vind ik uiterst interessant: ook dat gaat over de kracht om jezelf “beschikbaar te stellen als doorgeefluik om iets nieuws uit de hemel (uit de baaierd van eindeloze mogelijkheden) op aarde te laten komen.” Ineens voel ik een heerlijke rust door mijn systeem gaan. Ik geniet van gewoon ‘zijn’ en geef me over aan het moment. Wat een fijn gevoel!

Ik bedenk me dat ik afgelopen week zo druk was met rennen, hollen en vliegen dat ik helemaal niet klaarstond om te ontvangen. Ik rende weg alsof ik bang was voor het antwoord. En maar ‘refreshen’ en mijn telefoon binnen handbereik houden…

Na zo’n fijn weekend stroomt de energie volop en voel ik me toch heerlijk rustig. Een gevoel van vertrouwen. Dat het goed komt. Ik geloof dat ik aankomende week meer tijd in ga ruimen voor de doorlaatkracht. Wat een prachtige term!

Sandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s