Luxe modderbad

Op onze laatste vakantiedag verblijven wij in het Holiday Inn aan de Dode Zee. We parkeren de auto voor de deur om onze koffers uit te laden en krijgen direct een valet parking aangeboden. Dat is een aangename luxe! Als onze tassen door de scan gegaan zijn, mogen wij naar binnen. Wat een prachtig hotel is dit!

Vanuit onze kamer hebben wij een adembenemend uitzicht over de Dode Zee. We trekken onze zwemkleding aan en verplaatsen ons, langzaam – want wat is het hier warm met 36C – naar het zwembad.

Aan het einde van de middag trekken mijn moeder en ik onze oude bikini aan en zijn wij klaar voor het modderbad. Als we bij de Dode Zee aankomen, moeten we lachen om alle mensen die zich duidelijk al helemaal ingesmeerd hebben met de heilzame klei. Volledig bedekt met een zwarte laag lopen ze rond of staan ze druk te smeren. Het is een prachtig en vooral komisch gezicht.

Modderbad aan de Dode Zee
Modderbad aan de Dode Zee

Mijn moeder en ik nemen een duik in het water. Nouja, soort van dan, want duiken wil en kun je niet in dit ongelooflijk zoute water (38% zout – 10x zoveel als in de Middellandse Zee). Als je je vinger in het water doopt en je er alleen maar je lip mee aanraakt, weet je meteen dat het echt ongelooflijk zout en echt heel vies smaakt.

Als we nat zijn, begeven ook wij ons bij de smerende menigte. De zwarte klei staat in twee grote, stenen schalen voor ons klaar. We smeren er lustig op los. Ik word gespot door de ‘lifeguard’ die zich als ervaringsdeskundige op mijn lijf stort. In mum van tijd ben ik van top tot teen door hem ingesmeerd met een dikke laag klei. Hoe hij het doet, doet ‘ie het, maar de klei blijft als een dikke laag op mijn lichaam zitten, waar het bij mijn moeder een dun laagje blijft. Ondertussen masseert hij mijn spieren en onderga ik met verwondering deze onverwachte verwennerij.

Hij vertelt mij in gebaren – de Afrikaans ogende man spreekt bijna geen Engels- dat ik een paar minuten op het zand moet blijven zitten. Ik luister gewillig. Een paar minuten later zie ik dat hij zand met grovere kiezels mengt en krijg ik al een vermoeden van het volgende onderdeel van mijn ‘treatment’: een pittige scrub. Zelfs mijn gezicht krijgt een fijne behandeling.

Moddermassage
Moddermassage

Hij verzoekt mij om bij de waterlijn te gaan zitten, waar hij water over mijn benen en armen giet en mij helpt om de klei weer te verwijderen. Hij doet het met zoveel toewijding dat ik er bijna verlegen van word. De rest van mijn lichaam mag ik zelf in het water afspoelen. Volledig ontspannen drijf ik even later in de Dode Zee. En ja, het is echt zoals ze zeggen: je laat je in het water glijden en zonder enige moeite blijf je drijven. Wat een weldadige ervaring op onze laatste vakantiedag! Doe mij elke dag maar zo’n modderbad.

Sandra

Tips:

  • Langs de Dode Zee zijn alleen luxe hotels te boeken. Verwen jezelf hiermee, want het is echt de moeite waard! Je kunt wel op openbare stukken de Dode Zee in of een nachtje verblijven in een huisje bij Mujib Nature Reserve, maar zo’n modderbad is echt een leuke beleving.
  • Neem oude badkleding mee als je een modderbad wilt ondergaan; alles wordt namelijk zwart van de modder.
  • Neem een oud tijdschrift mee voor de foto: eentje die nat mag worden, want het lukt niet iedereen om ’em boven water te houden!

One Comment Add yours

  1. Samantha says:

    Hilarisch he?! Dat ziet er toch niet uit?! haha

    Wij vonden het ook een unieke en geweldige ervaring! Als die modder een beetje is opgedroogd krijg je het nog moeilijk van je lijf af ook. Daarna wel een zijdezachte huid! En die gewichtsloosheid, geweldig om zo te dobberen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s