A world of inspiriences

Aan het einde van onze reis door Tanzania ben ik nog dringend op zoek naar inspiratie. Ik bespreek dat in de vroege ochtend met mijn tafelgenoten en die moeten hard lachen. San MOET ook nog even inspiratie vinden, hoor ik ze denken. Maar zo ligt het eigenlijk wel! Ik besluit hun advies op te volgen, stel mijn vraag aan het universum en laat het los. Het is prachtig weer en het is onze enige vrije ochtend deze reis. Heerlijk geniet ik van mijn boek en van het verkoelende water van het rustige zwembad.

Zwembad

Op mijn wenken bediend
Als we na de lunch in de jeep stappen, zie ik ineens een boek in de rugleuning voor me zitten. He, dat boek zat er de afgelopen dagen niet in! Dat is apart. Ik pak het boek eruit en ben al aangenaam verrast door de titel: &Beyond. Als ik het boek opensla, ben ik helemaal in mijn nopjes. De eerste woorden die me opvallen, doen mijn hart sneller kloppen. Dit is precies de inspiratie waarnaar ik op zoek was. Ongelooflijk! Ik hoor mezelf tegen mijn medereizigers zeggen: “Jongens, ik ben de komende uren even zoet!!”. Met een glimlach van oor tot oor blader ik door het boek. Termen als “reawaken your soul” en “meaningful differences” trekken mijn aandacht. Josee, die naast me in de jeep zit, stelt me een aantal goede vragen en we raken verwikkeld in een boeiende brainstorm. De woorden magic, composer, architect, integrated in the heart en beyond expectations vliegen voorbij.

&BeyondWe raken op dreef en het woord ‘inspirience’ passeert de revue. Die blijft hangen. Bij ons allebei. Een combinatie van inspiration en experience. Dat is precies waar het mij om gaat in de projecten die ik doe en verder wil uitwerken. Wow!

A world full of inspiriences
Eenmaal thuis zingt het woord inspirience nog steeds door mijn hoofd. Ik denk verder en het ‘concept of inspirience’ ontstaat, waaruit al snel ‘a world of inspiriences’ volgt. Ik word er blij van. Ik schrijf het volgende op:

World of inspirience

Kwestie van DNA
In ‘a world of inspiriences’ komen voor mij een aantal belangrijke thema’s bij elkaar: de wereld als speelveld, mijn voorliefde voor de Engelse taal, anderen inspireren en mijn maatschappelijke betrokkenheid. Dat zijn de elementen die mij maken tot wie ik ben. En dat alles in een sausje van positief enthousiasme! Klinkt goed, maar wat ga ik precies met deze nieuwe ontdekking doen?

Ik pak de andere kant van mezelf erbij: de bedrijfskundige. Mijn achtergrond in Strategie & Organisatie, mijn opleiding Marketing NIMA-B en mijn eigen bedrijf. Ook vanuit passie gekozen. Als ik dat ook inbreng, wat ontstaat er dan? Het begint me steeds meer te dagen dat juist in deze combinatie de meerwaarde zit.

GenietBest of both worlds
Inspirience gaat over persoonlijke waardecreatie. Bedrijfskunde gaat vaak over het creëren van economische waarde. Over het verhogen van aandeelhouderswaarde. Maar zou het niet te gek zijn als we die twee samenvoegen? Is aandeelhouderswaarde-denken nog wel van deze tijd? Volgens mij zouden bedrijven zich druk moeten maken om de belangen van AL hun stakeholders: de eigen medewerkers, de klanten, de omgeving en de aandeelhouders. Dat raakt de kern van je organisatie en daarmee je organisatie-/ merkstrategie. En daar kun je de ‘world of inspiriences’ volgens mij bij uitstek op loslaten. Strategie en beleving samenbrengen: strategische merkbeleving.

Volgens mij hartstikke interessant en relevant voor organisaties (in het internationale speelveld). Vragen als: Waarom doet een organisatie wat zij doet? Wat maakt het leuk om zaken met deze organisatie te doen? Wat kunnen we (aan waarde) toevoegen waardoor het voor de klant, de medewerkers en de omgeving nog leuker en aantrekkelijker wordt? Kortom, welke ‘world of inspiriences’ kan en wil je vanuit jouw organisatie creëren?

Ik ben er van overtuigd dat als we daar samen invulling aan geven, het voor de aandeelhouders vanzelf ook veel leuker wordt ;-). Best of both worlds, als het ware! Wie durft?

Sandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s