Plakfactor, maar dan anders

Zo’n twee jaar geleden nam ik deel aan een van de workshops van Of Korse, het bedrijf van mijn broer Marc. Vooraf hadden we met elkaar een aantal ideeën gedeeld en één daarvan was een opdracht van scheuren, knippen en plakken. Ik keek er stiekem wel naar uit, omdat ik er thuis nooit de tijd voor nam. Halverwege de middag was het zo ver. Marc had stapels oude tijdschriften geregeld en grote witte vellen voor ons om onze teksten en beelden op te plakken. Vol plezier bladerde ik door de diverse tijdschriften en scheurde naar hartenlust mooie plaatjes en woorden uit. Na een uur zoeken, scheuren en plakken was onderstaand ‘kunstwerk’ een feit:

Inspirience

Nu, ruim 2 jaar later hangt het moodboard aan de muur en kijk ik er nog eens goed naar. Wat me opvalt, is de witte asterisk: de Boxo ster die ik in mijn logo in knaloranje laat terugkomen. Deze witte ster is bescheiden en onderaan op het vel geplakt, aan de basis. Precies zoals het nu is. De Boxo ster was prominent aanwezig op de reisaccessoires uit de collectie, waar ik eind 2012 afstand van nam. Vanaf dat moment ben ik verder gaan zoeken naar mijn weg. Van feloranje op de voorgrond, naar bescheiden wit als basis van alles. Wat bijzonder dat ik dat destijds zo uitgekozen heb en nu allemaal op zijn plek valt.

De zin ‘het idee is dat het niet om geld alleen draait’ valt me ook op. Destijds gekozen en ook niet meteen op dat moment ervaren of eigen gemaakt. Met betrekking tot deze zin had ik de afgelopen 1,5 jaar namelijk wel wat te doen. Ik wilde het wel heel graag zo voelen, maar deed dat absoluut nog niet. Mijn opvoeding en mijn ego zaten duidelijk in de weg. Na een paar pittige gesprekken, de nodige waterlanders en tijd van bezinning, kan ik de zin inmiddels echt omarmen. Ik ben met mooie opdrachten bezig, waarbij het absoluut niet om geld alleen draait. Het draait om verbinding, energie, inspiratie en betrokkenheid, zeker binnen de Westfriese Uitdaging. Het is heerlijk om niet meer zo hard te hoeven vechten, maar veel meer te kunnen werken vanuit moeiteloosheid. En daar word ik heel gelukkig van!

Bijzonder dat ik dat 2 jaar geleden al ‘beplakt’ had, maar het nu pas echt ervaar. Hoog tijd voor een nieuwe knip-, scheur- en plakmiddag ;-)!

Sandra

2 Comments Add yours

  1. Josee says:

    Wat gaaf! Je ziet het: je hebt je eigen weg geplaveid zonder dat je het toen wist. Want hier sprak je gevoel en toen zat je verstand nog in / op de weg. Mooi dat dit aantoont dat gevoel uiteindelijk de juiste richtingaanwijzer is..

    1. Sandra Smit says:

      Ja, inderdaad, Jos! Ons hart en gevoel als prachtig kompas, hoe mooi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s