Like an artist

Tijdens een mooi gesprek met een vriendin vertel ik dat ik komende week een paar inspiratiedagen ingepland heb. Ze springt op en leent me een boekje uit dat ze zelf onlangs gekregen heeft. Ze is er zelf nog in bezig, maar merkt dat het mij kan helpen. Blij neem ik het mee naar huis. En mee naar Utrecht, waar mijn eerste inspiratiedag plaatsvindt.

Wakker worden
Op de geleende fiets van een andere vriendin rijd ik de stad in. De Bagel&Beans lacht me tegemoet. Ik parkeer mijn fiets en zoek een fijne plek. Het wordt de kop van de leestafel. Ik leg het boek op tafel, pak mijn schrift en schrijf vooral even mijn hoofd leeg in een lange to do lijst. OK, dat is voor later! Een leuke vrouw stapt binnen en kiest ook een plekje aan de leestafel. Haar oog valt meteen op de decoratieve lampen die boven de tafel hangen. Vanuit verschillende hoeken neemt ze er ongegeneerd foto’s van. We maken contact en haar oog valt op mijn boek. Ze toont haar nieuwsgierigheid en ik leg uit waar het boek in hoofdlijnen over gaat.

Steal like an artist

Het boek heet “Steal like an artist” en gaat precies over datgene wat zij zojuist deed. Je ogen openhouden voor mooie dingen, ideeën, spreuken, etc, ze vastleggen en ze op een later moment (als je ideeën en/of inspiratie nodig hebt) gebruiken! Zonder dat zij het door heeft, schudt ze mij wakker. Ik zit hier, zie niets, want ik ben nog druk met van alles..!

Inspiratie
Als zij haar tijdschrift uit heeft, vraag ik of ik het mag inzien. De “artist” in mij is wakker en ik neem de ene foto na de andere. Ideeën borrelen op in mijn hoofd. Voor diverse projecten doe ik inspiratie op. Eén idee ga ik komende week meteen tot uitvoer brengen: voor de Waterweekdag die ik voor de gemeente Drechterland organiseer, ga ik iets gaafs proberen!

Kaarsenhouder maken 1

Experiment
In het tijdschrift zie ik super leuke vazen en kaarsenhouders, die je met gemak zelf kunt maken. Ik maak een plan: ik weet dat ze voor dagbestedingsactiviteiten soms op zoek zijn naar leuke dingen om te doen. Als ik daar nou eens contact mee zoek? Ja, dat ga ik doen! Ik ga diverse dagbestedingsinstellingen en/of bejaardenhuizen in de regio benaderen met de vraag of zij het leuk vinden om van oude potten en blikken hippe kaarsenhouders en vaasjes te maken. De vaasjes kan ik op 17 augustus (als de Waterweekdag van Drechterland is) vullen met prachtige veldbloemen voor op de ontbijttafel op de dijk. De kaarsenhouders kan ik die avond gebruiken als sfeerverlichting tijdens de voorstelling “Toverzand”. Of het lukt? Geen idee, maar ik vind het de moeite van het proberen waard. Volgens mij worden alle betrokkenen hier blij van!

Oja, misschien handig om meteen maar een vraag uit te zetten ;-). Als jij blikjes hebt voor de weggooi (blikjes van minimaal 15cm hoog), wil je die dan voor mij bewaren?
En als je oude kaarsen hebt die het niet meer doen, zou ik die ook graag willen hebben. Kunnen we die omsmelten om weer nieuwe kaarsen van te maken!

Sandra

Vazen maken 3

One Comment Add yours

  1. Josee says:

    Weer een leuk verhaal, en een goed idee San!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s