Potten & oude kaarsen gezocht!

Tijdens mijn inspiratiedag twee weken geleden bedacht ik een idee en hiervoor zoek ik oude glazen potten (het liefst 25cm of hoger) en oude kaarsen (die het niet meer doen en die je anders weg zou gooien). Waarom? Om er door de medewerkers van de Zorgbakkerij in Oosterblokker weer iets moois van te maken voor de Waterweekdag van Drechterland!

Westfriese Waterweken
Dit jaar organiseer ik op zondag 17 augustus de Waterweekdag voor de gemeente Drechterland. Het idee is om in de vroege ochtend een lange ontbijttafel op de dijk te zetten, waar zo’n 100 mensen kunnen aanschuiven voor een ‘Ontbijt op de dijk’. Natuurlijk is het leuk als de tafel dan gezellig versierd is met mooie vazen met verse veldbloemen. En die vazen die kunnen we makkelijk zelf maken, ontdekte ik vorige week.

Vazen maken 1

Idee
In het tijdschrift Buitenleven zag ik een aantal super leuke ideeën  om oude potten en kaarsen een tweede leven te geven. Geïnspireerd door de Westfriese Uitdaging bedacht ik me dat het natuurlijk heel leuk is om mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt hierbij te betrekken. En vorige week werd ik erop geattendeerd dat ze bij De Molenwiek in Oosterblokker op zoek zijn naar leuke klussen voor hun clienten met een zorgvraag. Ik heb ze vandaag bezocht en we gaan hiermee samen aan de slag! Ze vinden het geweldig om te schilderen, dus we gaan de vazen met glasverf versieren.

Vazen en verlichting
Naast de vazen voor de ontbijttafel wil ik ook graag sfeervolle lichtjes laten maken voor de avondvoorstelling in de haven van Wijdenes. Het lijkt me prachtig om daar ’s avonds kaarsen neer te zetten voor een sfeervol geheel. Ook daarmee wil de De Molenwiek graag aan de slag.

Oproep
Om dit te realiseren heb ik oude materialen nodig. Dus aan jou de vraag of je mij kunt helpen aan glazen potten (minimaal 25cm hoog) en oude stompjes kaarsen. Mocht je ons kunnen helpen aan mooi versiermateriaal (vrolijke linten, jute, wol), dan hoor ik dat ook graag. Dan ga ik daar samen met de Zorgbakkerij iets moois van maken!

En het resultaat? Dat kun je op zondag 17 augustus bewonderen op de Dijk en aan het water.

Als je potten en/of oude kaarsen hebt, laat het me graag weten door mij een mailtje te sturen.

Dank je wel!
Sandra

2 Comments Add yours

  1. Josee says:

    Dus geen blikken meer? Want je zou kunnen vragen bij marktlui,
    visboer e.d. die altijd grote blikken gebruiken (augurken etc) en weggooien..

  2. Sandra Smit says:

    Nee, de blikken hebben mogelijk te scherpe randen voor de cliënten om mee te werken. Dus we gaan voor potjes en kaarsen! X

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s