Uit het oog, uit het hart?

Zoooo, terug van weggeweest! Sinds het overlijden van mijn vader is er veel gebeurd. Naast het feit dat mijn lieve vader er plotsklaps niet meer is, kregen wij er een bergje werk bij. Het opruimen van zijn woning (mijn vader bleek een echte hamsteraar te zijn ;-)), het verkopen ervan, het uitzoeken van alle lopende zaken waarmee hij nog actief was, het oppakken van de werkzaamheden uit zijn BV’s, de zorgen die het horecapand met zich meebracht, etc. Een heel pittige tijd, kan ik jullie vertellen. Maar ook een tijd waar ik op een bijzondere manier van genoten heb. En dan met name hoe we het met elkaar als familie gedaan hebben. Mijn broer die in een aantal zaken sprong en het waanzinnig goed deed. Die ik zag groeien in zijn ondernemerschap. Mijn moeder die ons het vertrouwen gaf dat wij het konden oppakken. Mijn man Jeroen die altijd voor me klaar stond om mee te denken. Het regelen van tig zaken. Altijd samen.

Memories

Uitdaging
En daarnaast natuurlijk gewoon onze eigen werkzaamheden. De maandag na het overlijden van mijn vader had ik een sollicitatiegesprek voor de zelfstandige project management rol bij de Westfriese Uitdaging. Ik zal het verlossende telefoontje – in de week dat wij de uitvaart regelden – niet snel vergeten. Ze wilden met mij de uitdaging aan! Wat een geweldig nieuws in zo’n periode. En ja, daar ben ik vanaf januari 2014 volop ingedoken. Met ongelooflijk veel plezier. Met heel veel energie en enthousiasme. We hebben in dat jaar prachtige stappen gemaakt en vol trots bekeek ik vorige week ons allereerste jaarverslag. Wat een geweldig team heb ik om dit mee te mogen doen.

Een vliegwiel kwam op gang. Ik werd betrokken bij de Schager Uitdaging, gevraagd voor een rol binnen de Nederlandse Uitdaging, presenteerde als dagvoorzitter de nodige evenementen, organiseerde de Waterweekdag in de gemeente Drechterland en werd vaste audio-columnist bij Radio Hoorn (Westfriesland in Bedrijf).

Schrijfbezinning
Aan het einde van 2014 deed ik mee aan de serie Schrijfbezinner en Schrijfverzinner van Saskia Baardman van Raak met Woorden om terug te blikken op 2014 en vooruit te kijken naar 2015. Het gaf mij prachtige inzichten en ook een heel duidelijk beeld van mijn wensen en plannen voor 2015. Sinds het overlijden van mijn vader kregen we namelijk ook de zorg van zijn – op dat moment al 12 jaar te koop staande – bedrijfspand in het dorp De Goorn, zo’n 10 km van Hoorn. In augustus 2014 had ik in dit kader al een schrijfexperiment gedaan met Saskia. Een experiment dat wat mij betreft onwijs geslaagd was. Toen ik vorige week de diverse schrijfsels weer las, snapte ik nog beter wat ik geschreven had. Maar vooral gaf het mij in die zomer rust. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat mijn pad die kant op wees, maar ik was er nog niet klaar voor. Zoals ik zelf zo mooi beschreef:

“Tussentijd
Een vacuüm
Lastige tijd maar zo
nodig om te groeien
Geduld”

Let’s go!
En nu ben ik er klaar voor. Zijn we – Jeroen en ik – er klaar voor om erin te stappen. Om het avontuur aan te gaan en het pand in De Goorn om te toveren tot een inspirerende werk- en vergaderplek. Geen werkfabriek, maar een waanzinnige plek waar het letterlijk en figuurlijk fijn is om te zijn. Waar nieuwe initiatieven ontplooid kunnen worden. Waar nieuwe business modellen ontstaan. Waar vernieuwende ideeën bedacht worden. Waar we met elkaar plezier beleven. Genieten als de basis van presteren. Want ja, genieten en die positieve vibe verspreiden vormen voor mij nog steeds de rode draad. En met een mooi maatschappelijk tintje. Hoe? Dat gaan we nog nader onderzoeken. De schetsen van het pand krijgen steeds meer vorm. Wij krijgen er steeds meer beeld en gevoel bij. En vooral gaat onze energie harder stromen als we hiermee bezig mogen zijn. Aan ons nu om er steeds meer tijd voor vrij te maken en het gewoon te gaan DOEN!!

12 THINGS YOU MUST NEVER APOLOGIZE FOR http://www.liftupideas.com/12-things-you-must-never-apologize-for/

Kortom, er is veel gebeurd in het afgelopen 1,5 jaar. Maar we are still alive. Misschien wel meer dan ooit. Onderweg. Op een waanzinnig pad. Een pad met vaak de prachtigste ontmoetingen, inspirerende mensen en verrijkende ervaringen.

Ik hoop jullie de komende tijd weer te inspireren met de verhalen en belevenissen in dit nieuwe avontuur!

Met liefs,
Sandra

One Comment Add yours

  1. Anonymous says:

    Wow, rollercoaster vol emoties, eye-openers en inzicht, geweldig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s