Op avontuur!

Een bekend thema in mijn leven: op avontuur! Ik doe het graag. Ik hou van het onbekende. Gewoon stappen zetten en kijken waar je uitkomt. Geen vastomlijnde plannen. Kijken wat er ontstaat. Wie je ontmoet. Waar de weg naar toe wijst. Waar het goed voelt om te blijven of waar je zo snel mogelijk weer weg wilt. Je overgeven. Dát is voor mij puur genieten.

En nee, dat is heus niet altijd met een grote glimlach en opgewekt door het leven stappen. Het is ook vallen, weer opstaan. Nog een keer vallen en weer opstaan. Maar dan daarna wel heel hard lachen om datgene wat er gebeurd is. Dat wel. Want hoe leuk is het om daarna – onder het genot van een goed glas wijn en in goed gezelschap – verhalen met elkaar te delen over de avonturen die je beleefd hebt. Dat is leven!

Quote 4Dus als je vraagt hoe het op dit moment met mij gaat? Dan zeg ik: ‘Met ups en downs.’ Het gaat zeker niet van een leien dakje, maar het is waanzinnig om die heerlijke flow en vibe te voelen als ik in het project “De Goorn” duik. Het is een bizar project. Veel te groot. Veel te veelomvattend. Ongelooflijk ingewikkeld. Maar hé, is dat niet wat ze een ‘uitdaging’ noemen? Dat is toch waar ik zo gek op ben? Dus laten we er dan maar gewoon vol voor gaan! En nee, dat voel ik echt niet elke dag zo. Ook ik word uitgedaagd op dit pad. Om bij mezelf te rade te gaan of ik dit echt wel wil. En telkens is het antwoord: ‘JA!’

Deze maand heb ik vrij. Geen plannen om op vakantie te gaan naar Verweggistan. Gewoon thuis. Plannen maken voor De Goorn. Inspiratie op doen. Daar zijn. Opruimen. Schoonmaken. Misschien wel een feestje geven. Mensen uitnodigen om het pand te komen bekijken. Voelen. Voelen wat nodig is. Wat ik al kan doen. Waar het pad naar toe wijst. Al een ruimte inrichten met dat wat er is. De kwast te pakken. Een kast te bouwen. Boeken neer te zetten die daar mogen staan. Ontdekken. Kortom, op avontuur!

Quote 3En ja, natuurlijk word mij regelmatig de vraag gesteld wat ik er precies wil realiseren. Alleen kan ik daar nog geen helder antwoord op geven. De route is nog niet uitgestippeld. De eindbestemming is nog niet helder. Wel is er een helder weten dát ik er iets te doen heb. Dat de ruimte nieuwe energie nodig heeft. Dat het mag gaan stromen. En als ik dan begin te vertellen wat ik al wel weet, dan voel ik dat ook. En dan zie ik iets bij de ander gebeuren. Of iedereen het snapt? Nee, dat denk ik niet. Maar dat hoeft nu ook nog niet. Niet bij iedereen. Misschien vinden mensen me wel naïef en gek dat ik hieraan begin. Maar, dan denk ik aan de prachtige uitspraak van Thé Lau: “Doe wat je moet doen in deze wereld – met een groot en mooi lawaai – doe het met de dingen die je drijven – wees naïef, maar was niet saai.”

Sandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s