It feels good to be lost in the right direction ;-)

Ze zeggen wel eens “Be careful what you wish for, you might get it!” Nou, ik geloof dat dit voor mij inmiddels geldt. Ik vroeg om avontuur en dat krijg ik met recht! Sinds mijn laatste blog is er wederom van alles gebeurd.

Blog Spring 3Droom
Al sinds ik me kan herinneren, heb ik een grote wens om letterlijk en figuurlijk in de wereld te zijn. Ik studeerde Internationale Bedrijfskunde, omdat ik de wereld in wilde. Hoe vaak heb ik geen beelden voor me gezien van mijzelf met mijn koffer. Als stoere vrouw die voor zaken onderweg is. In de wereld. Op de luchthaven. Op weg naar een nieuwe plek. Als ik die beelden voor me zie, krijg ik die waanzinnig fijne kriebel in mijn buik. Een grote glimlach op mijn gezicht.

Nieuwe landen ontdekken. Nieuwe culturen leren kennen. Nieuw mensen ontmoeten. Ik doe het zo ontzettend graag! Maar deed het – in mijn beleving- nog veel te weinig. Ja, ik heb tal van landen gezien. Maar dan vooral als reiziger. Ik wil er zo graag écht instappen. Me laten leiden door die projecten die op mijn pad komen. Want hoe gaaf vind ik het als ik mijn energie en enthousiasme mag inzetten om dingen in beweging te brengen. Om de potentie van projecten, mensen en plekken te zien en daar met elkaar vorm aan te geven. Voor even. Echt een impuls. Zodat het gaat rollen. En als het dan eenmaal in beweging is, mag ik weer door. Op naar een volgende bestemming. Letterlijk en figuurlijk.

In mijn vorige blog schreef ik: Ik voel steeds meer helderheid over mijn verlangens. Mijn wensen. Mijn dromen. Mijn allergrootste wens om internationaal te werken, is ineens weer springlevend. Mijn vleugels uitslaan. Op avontuur. Letterlijk en figuurlijk. Op zoek naar inspiratie, ideeën en nieuwe business modellen!

En ik ben blijven voelen. Wat is goed voor mij? Wat wil ik heel graag? Onderweg in de trein, lezend in een mooi boek, viel er een kwartje. Als je de wijde wereld in wilt en werkelijk wilt gaan, moet je lijntjes doorknippen. Ook ik. De eerste lijn was in juli al doorgeknipt. Een heel belangrijke. Mijn relatie. Op dat moment had ik niet voorzien dat er nog vele zouden volgen.

Blog Spring 1

Ik spring!
Toen ik mijn verlangens echt de ruimte gaf, mijn hart bleef volgen en ging voelen wat ik écht wil doen, kwam er helderheid. Helderheid om ook andere bestaande lijnen door te knippen. Dus ook die op werkgebied. Echt een nieuwe stap zetten. En ja, als je geen relatie meer hebt, geen kinderen en geen projecten die je ‘vasthouden’, is er nog maar één ding dat je hoeft te doen: SPRINGEN! In het diepe. Wetende dat je jezelf altijd bij je hebt. Dat je dolgraag het avontuur tegemoet wilt treden. En dus spring ik! Vol overgave de wijde wereld in.

In november ga ik een weekje ‘proefdraaien’ in Zuid-Afrika. Een oude studievriend opzoeken die ik al 16 jaar niet heb gezien. En daarna? Daarna ga ik 3 maanden Europa verkennen. Samen met Nicole Olsthoorn op pad. Op ontdekking. Bij en met onszelf! En ik ga eens heel goed voelen wat mijn verlangens en wensen zijn, want ik weet inmiddels hoe snel het kan gaan ;-).

Veel liefs, Sandra

PS. In de week na mijn laatste blog hoorde ik dat er in het dorp grenzend aan De Goorn al een horecagelegenheid is met de naam PROEF. Dus dat lijkt niet handig :-(. Door alle stappen die ik inmiddels zet en de nodige tegenslagen rondom het project “De Goorn”, hebben we besloten het project voor nu ‘on hold’ te zetten. Tijd om daarop goed te voelen wat de bedoeling is. Wat wij er mogen doen. Wordt zeker vervolgd, maar op dit vlak even iets minder avontuur.

One Comment Add yours

  1. Harrij Kooij says:

    Verzonden vanaf Samsung-tablet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s