Ambitie in de vertraging

Blog dag 5-2Daar zitten we dan. Nicole en ik. Twee stoere vrouwen (vinden we inmiddels zelf :-)). Een gave camper. Een ouderwetse routekaart. Ons gevoel als navigator. Ambitie als valkuil. Improviseren als rode draad. Lachen als oplader. Inzichten als cadeau. Het is nu al één groot avontuur en het is pas dag 5… Dat belooft wat!

Ambitieus
Dinsdag rijden we weg uit Nijmegen met het idee om onder de rook van Parijs te overnachten. Ambitie blijkt ons beiden niet vreemd: we halen net aan Lille :-). En zo eindigen we de avond op een heel inspirerende parkeerplaats van een Decathlonwinkel…. Wél eentje met security, dus veilig voelen we ons wel!!

Nicole en ik in de camper dag 4Het motto ‘je moet in het leven zelf de slingers ophangen’ nemen we vervolgens maar heel letterlijk: we pakken onze meegebrachte kerstversiering uit en versieren ons huis. Met een flikkerende kerstboom, waxinelichtjes en kerstlampjes aan genieten wij van een heerlijk zelfgemaakt diner. Zo eenvoudig kan het leven zijn. Het voelt als ultieme vrijheid.

Jeugdsentiment
We liggen op tijd onder de wol. Letterlijk, want het is zo’n 10C in onze camper. Niet erg met goede dekens, een warme pyjama en ouderwetse bedsokken! De volgende ochtend zitten we vol goede zin weer achter het stuur. De muziek knalt keihard uit de boxen als wij uit volle borst de nummers van Dirty Dancing meezingen.

We blijken hardleers als het om onze ambities gaat… ’s Ochtends denken we nog dat we vandaag Retour a la Source wel zullen bereiken. Wederom komen we bedrogen uit. Rond de lunch zijn we net aan Parijs voorbij…. Ach, blijkbaar mogen we er een slow-reis van maken. We stellen ons plan bij en zoeken in de campinggids naar een camping in Argenton-sur-Creuse. Check! We rijden de snelweg af en de bordjes ‘camping’ lachen ons al toe. Dat gaat goed! We zitten net in een heerlijk gesprek over Mr. Grey uit ‘Vijftig tinten grijs’ maar dat pakken we straks wel weer op! We rijden door een prachtig, maar smal dorp. Het gaat net met onze camper. De camping blijkt gesloten… Ai, das jammer. We doen nog een stiekeme poging het hek te openen, maar hij blijkt hermetisch afgesloten.

Blog dag 5Theater & toiletten
We gaan op zoek naar de camperplaats, waarover we gelezen hebben. Wederom een weinig inspirerende plek, maarja het is al laat en we zetten onze voelsprieten uit. Voelt dit OK? Is dit veilig? Waar op dit enorme parkeerterrein gaan we staan? We stappen uit. Nee, niet helemaal OK. We besluiten (wederom) ons gevoel te volgen en gaan op een plaats bij het gemeenschapshuis staan. Weliswaar niet bedoeld voor campers, maar wel voor ons. Althans, dat vinden wij ;-). En zo staat onze camper aan het einde van de dag wederom op een parkeerplek, maar wel eentje met al iets meer groen om ons heen! We gaan vooruit ;-). Omdat er ’s avonds een toneelvoorstelling is, kunnen wij tot laat nog gebruik maken van het toilet in het gemeenschapsgebouw. Vet handig!

Engelen
’s Avonds pakken we de engelenkaarten erbij. En jee, zeg, wat een waanzinnige legging. We laten ons leiden door de pendel en we mogen 6 kaarten trekken: 3 voor ieder van ons en eentje voor elke maand. Het is werkelijk ongelooflijk hoe mooi de kaarten weergeven waar onze reis over gaat. Voor mij in de eerste maand over ‘loskomen, de sprong in het diepe wagen en aan iets nieuws beginnen’. De tweede maand gaat bij mij over ‘onvoorwaardelijke liefde’ en de laatste maand over ‘het uitstippelen van mijn levensmissie, zonder compromissen’. Wow, ik ben diep onder de indruk en de tranen lopen over mijn wangen van ontroering en kloppendheid. Bijzonder dit!

Steil
Na een goede nacht zien we de stralende zon. De zonnebrillen gaan weer op. We like! Op naar het zuiden. Een prachtige route die onze camper overigens best pittig vindt: we halen soms net aan de 70 km/u op de steile heuvels… Slowtravel, remember!

Aan het einde van de dag komen wij aan in Retour a la Source. Een prachtige plek midden in de natuur. Bovenop een zogenoemde leylijn. Dat brengt het nodige in beweging als het gaat om emoties voelen. Het wordt een interessant verblijf met prachtige gesprekken, heldere inzichten en gevoelens als frustratie, woede en ongelooflijk hard lachen. Het doet ons beseffen dat we geen betere reisgenoot hadden kunnen wensen dan elkaar. Het klopt gewoon. Met alles wat er is. Of soms juist niet.

Blog dag 5-3Slowing down
Zoals gezegd: we laten ons leiden door ons gevoel. En zo besluiten wij na 1 nacht weer door te reizen. We willen wel graag onze koelkast fixen (op gas doet ‘ie het niet en met al die parkeerplaatsen toch wel handig ;-)). We rijden van garage naar garage om in ons beste Frans uit te leggen wat ons probleem is. Dat Frans gaat prima, maar niemand kan ons helpen… Dan maar koffie :-). We vinden een geweldig leuke cafeetje en verwennen onszelf met een heerlijke bak koffie. We zitten zo te genieten dat we besluiten in Gourdon te blijven. Bij het VVV vertellen ze ons over een prima camperplaats. Uitstekend!

En dus zijn we hier nog steeds. We hebben een plek met stroom en water en prachtig uitzicht, whoohoo! Dat is even heel fijne luxe. Alles opladen, inclusief onszelf. Ons plan nu? Geen idee nog. Vandaag genieten we van het waanzinnige weer (20C), de serene omgeving, mooie gesprekken en het uitzicht. Er dient zich vanzelf weer een wild idee bij ons aan voor de vervolgroute :-). Langzaam aan. Dat is zeker! En heel fijn na alle hectiek van de afgelopen weken!

Liefs, Sandra (& Nicole)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s