Knus & kneuterig

Wie had dat ooit gedacht? Ik niet! En toch doen we het. Elke dag het bed opmaken en alles terugleggen op zijn vaste plek. Ik zie er voor de buitenwereld misschien best georganiseerd uit, maar ik kan een enorme sloddervos zijn. Dus ik viel meteen de eerste dag door de mand. “Nic, waar ligt dit of dat?” Daar maakte Nicole snel korte metten mee. Alles op een vaste plek en meteen opruimen! Dus inmiddels heeft alles zijn vaste plaats en dat werkt uitstekend. Moet zelfs ik bekennen ;-).

IMG_5061 IMG_5060

En zo is het dat we elke avond het bed voor Nicole opmaken die op onze tafel en bank slaapt, zodat mijn bed (boven de bestuurders- en passagiersstoel) weer vrij is voor mij. Een dagelijks terugkerend ritueel. Net als onze ochtendgesprekken als ik mijn gordijntjes opentrek en check of Nicole al wakker is. Vanuit ons bed – met alle ledenmaten onder de dekens, want in de ochtend is het in onze camper slechts 9C – kletsen we heel wat af. Want geloof het of niet, bij ons gebeurt er van alles ’s nachts en het is geweldig om dat in de vroege ochtend met elkaar te delen! En als we bijna in beweging willen komen, stookt Nicole ons kacheltje alvast op, zodat we ons bij een graadje of 14 kunnen aankleden. Dat klinkt bijna barbaars, maar is echt super goed te doen! Een mens blijkt wederom bijzonder goed in staat om zich aan te passen aan de veranderende omstandigheden.

IMG_5068

Na een heerlijk ontbijtje, variërend van verse croissantjes als er een bakker in de buurt is tot warme havermoutpap of yoghurt met noten. Kop thee erbij en langzaam aan eens voelen wat onze wensen voor die dag zijn. En dat heeft ons al naar de meest prachtige plekken geleid. Zo mooi dat we gewoon nog steeds in Frankrijk zitten! Van het prachtige Gourdon naar het mystieke Rocamadour. En van de grote stad Toulouse (ook prachtig trouwens) naar het land van de Catharen met weidse uitzichten, ons voor even wanen in de Da Vinci Code (in Rennes le Chateau) en genieten van de ommuurde stad van Carcassonne. En dat met bijna alle dagen een strakblauwe hemel en een heerlijk zonnetje. Hoe mooi kan een avontuur zijn! Ik geniet in elk geval maar gewoon met volle teugen :-).

Sandra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s