Woohoo, we zijn Burners!

Het is buiten nog donker als Esmeralda en ik in de auto stappen op weg naar een nieuw avontuur. Bestemming vandaag: de Tankwa Desert. De laatste 120km van de route zal onverhard zijn, bekend als ‘bandenvreter’. Met 85 liter water, tassen vol etenswaar, matrasjes en outfits in onze auto gaan we op pad. Een jakhals steekt de weg over, een eenzame gemsbok staart ons aan en struisvogels wandelen op hun gemak over de vlakte. Wow! Wij genieten nu al met volle teugen van ons avontuur. En Afrika Burn moet nog beginnen!

Photo credit: Marc Kornberger

Stoere chicks
Als twee stoere vrouwen rijden we de Tankwa Desert in. Zonder lekke banden! Wat een mooie prestatie is als we de ene na de andere auto langs de kant van de weg zien staan. Als we op de plaats van bestemming aankomen, worden we met een glimlach welkom geheten: ‘Wat zien jullie er ontspannen uit,’ zegt de fijne vent als we ons raampje naar beneden draaien. We kijken elkaar lachend aan. ‘Ja, zeker,’ zeggen wij voluit, ‘het was ook zo’n ongelooflijk mooie rit!’. We sluiten aan in de rij om onze tickets te verzilveren.

De virgin-gong

We zijn ‘virgins’ als het gaat om Afrika Burn; onze eerste keer. En daarvoor geldt een speciaal inwijdingsritueel. Rollen in het zand en dan keihard op de gong slaan. Esmeralda en ik geven ons per direct over aan de flow. We gaan in het zand liggen en gooien het zand enthousiast over onszelf heen. We slaan op de gong en geven elkaar een high-five. We have arrived!

Play
We rijden door naar ons kamp (we hebben gekozen voor een georganiseerd kamp, waarbij er voor ons gekookt wordt en onze tentjes onder een prachtige bedouientent – en daarmee in de schaduw – staan) en parkeren de auto. We pakken onze spullen uit en kleden ons om. Want ja, Afrika Burn betekent ook verkleden. Als wat? Dat maakt niet uit! Het thema dit jaar: PLAY. De door Mark gekochte accessoires zijn een schot in de roos. We kiezen voor onze felgekleurde tulbanden en gaan op pad. We kijken onze ogen uit en blijven dat de daarop volgende 5 dagen doen. Er is zoveel te zien dat we al snel de conclusie trekken dat we gewoon 90% van alles wat er is, zullen missen. Het is onmogelijk om alles te zien en mee te maken. Dus loslaten, onze voeten volgen en kijken waar die ons brengen. En dat gaat ons uitstekend af.

Go with the flow
De wereld van Afrika Burn betekent één ding: overgave. Je volledig overgeven aan dat wat zich aandient. Ook als dat betekent dat je midden in de nacht in de bonkende herrie van de bas-geluidsbox ligt en probeert te slapen. Als je na een powernap om 12.00 uur ’s nachts wakker wordt en je besluit gewoon nog een keer op pad te gaan. Sta je dan: midden in de woestijn onder duizenden sterren heerlijk te dansen op de muziek van de DJ’s in de Spirit Train. Iedereen is versierd met tientallen LED lichtjes. Het ene kostuum is nog mooier dan het andere. Ook ’s nachts komen we oren en ogen tekort.

One burner. One shift.
Afrika Burn bestaat bij de gratie van samenwerking. Met elkaar maak je het mogelijk. Esmeralda en ik melden ons aan voor een shift bij de entree. In ons toffe outfit heten wij de nieuwkomers welkom. Wat is dit te gek om te doen! Wat een leuke mensen komen hier op af! Mijn creativiteit wordt in alle hevigheid aangewakkerd. Met elkaar mooie dingen creëren. Dat is waar dit over gaat. De houten kunstwerken zijn met recht indrukwekkend. Sommige bouwwerken zelfs 12 meter hoog. Er is zelfs een reuzenrad. Wel eentje die door een paar sterke mannen aangeduwd moet worden, maar hey, hoe cool is dat! En ook die gaat na 3 dagen in vlammen op. Alles is tijdelijk. Het betekent genieten van dat wat er is op het moment dat het er is. Want een dag later kan het volledig verdwenen zijn. Ik hou er van!

Aan alle goede dingen komt een eind…
Met een schat aan ervaringen, vol inspiratie en met bizar goede vibes verlaten wij na 5 dagen Tankwa Town. Wat heeft het ons ongelooflijk veel mooie momenten gebracht. Echt. Wat een bizar gave ervaring! Of we volgend jaar weer gaan? Zeker weten! En dan met nog meer kostuums, een eigen (dans)act en nog meer mooie weggeef-items, want geïnspireerd zijn we absoluut!

Liefs, Sandra Burns 😉
— tijdens de Purple Wedding zijn Mark en ik – met nog tientallen anderen – getrouwd!

 

5 Comments Add yours

 1. Anonymous says:

  Hoi Sandra, met getrouwd bedoel je een soort ceremonie voor de fun of in het echie. In beide gevallen natuurlijk gefeliciteerd van ons beide. Groeten Kees

  1. Sandra Korse says:

   Ja ome Kees, een ceremonie die te leuk was om niet aan deel te nemen! Mark heeft ter plekke van een snoeppapiertje snel een ring in elkaar geklust en dus vanaf nu Mr en Mrs Burns 😉!!

 2. Gerrit says:

  Hoi Sandra..wat mooi om het te lezen..wel weer een hele ervaring..toppie

 3. Jolanda Sparnaaij says:

  Geweldig weer om te lezen Sandra en goed te horen dat je het zo naar je zin hebt! Leef het leven!!! Dikke kus

  1. Sandra Korse says:

   Hey Jolanda, wat leuk dat je een berichtje achterlaat. Mijn reactie is een echte spuit-elf reactie…. En je hebt gelijk: leef het leven. Daar weet jij alles van! Ik hoop dat het goed met je gaat. Dikke kus!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s