Let’s raise our vibration

Het is zaterdagavond. Ik heb een fikse fietstocht gemaakt en ik zit moe maar voldaan op de bank met een lekkere kop koffie. Ik sla de Happinez open en lees het verhaal van Tijn Touber over de 5D realiteit. Het is een prachtig artikel, deels geciteerd uit zijn boek “Time Bender, de man die de Aarde kwam redden’. Eén van de zaken die nu van belang is, lees ik, is het verhogen van onze frequentie. Letterlijk staat er: ‘je moet je eigen frequentie verhogen en anderen inspireren hetzelfde te doen.’ 

Bizar. Die zin heb ik net opgeschreven als bijdrage die ik wil leveren met mijn documentaires. Maar ik heb de betreffende zin toch weer verwijderd in het kader van ‘veel te zweverig, kan natuurlijk niemand wat mee.’ Het artikel doet me beseffen dat vermoedelijk niet iedereen iets met die zin kan, maar dat de mensen die deze taal verstaan precies begrijpen wat het belang ervan is.

Geïnspireerd door het artikel pak ik het boek Power versus Force uit de kast. Een boek dat volledig gaat over trillingsfrequenties en de energetische impact die je eigen bewustzijnsniveau heeft op je omgeving. De zogenoemde “Map of Consciousness” laat zien op welke frequentie de diverse emoties zich bevinden. 

Ik herinner me dat er iets staat over de invloed die je op je omgeving hebt middels je eigen frequentie. Ik blader door totdat ik het gevonden heb: tot een waarde van 200 heeft je trilling geen positief effect op jezelf noch op de wereld om je heen. Hierbij kun je denken aan gevoelens als angst, schuld, rouw, schaamte, maar ook verlangen en trots. Pas bij het gevoel van moed, op 200, slaat de teller de andere kant uit. Vanaf die frequentie draag je in positieve zin bij aan de wereld om je heen. Acceptatie staat op 350, begrip op 400, liefde op 500 en vrede op 600. Wow.

Het doet me weer beseffen dat de impact die wij als individu hebben op de wereld veel groter is dan we vaak denken. Het loont de moeite om ons best te blijven doen om onze eigen trilling (ons niveau van bewustzijn) steeds een beetje te verhogen. En dat betekent o.a. dat we ons eigen innerlijke werk blijven doen. Onze gevoelens van angst, schaamte en schuld omzetten in vergeving, compassie, acceptatie en liefde. 

Ik staar voor mij uit en denk aan mijn eigen leven. Ik heb me zo lang afgevraagd hoe ik een bijdrage kan leveren aan een mooiere wereld. Een wereld waarin liefde, vreugde en magie hoogtij vieren. Tot mijn 21e was ik heel goed in het volgen van mijn hart en liet ik me leiden door mijn gevoel, totdat een ervaring op de universiteit me deed geloven dat ‘voelen’ niet tot de gereedschapskist van het leven behoort. Je moet alles kunnen rationaliseren en uitleggen, dan pas telt het. En dus zette ik mijn voel-vermogen in de ijskast en heb ik me – onbewust – aangepast aan hoe ik dacht dat het in de maatschappij werkt. 

Het gevolg was dat ik steeds verder verwijderd raakte van mijn zielsessentie, van wie ik in wezen ben. Totdat ik 5 jaar geleden besloot alles achter me te laten en steeds een beetje meer mocht ontrafelen wie ik ben. Een tocht vol ont-wikkeling en ontgoocheling. Een tocht dwars door de lage frequenties van angst, schaamte en schuld heen. 

Met een grote glimlach op mijn gezicht neem ik nog een slok van mijn koffie en een hap van mijn koekje (yep, mijn guilty pleasure :-)). Ik klap mijn laptop dicht en voel me dankbaar en rijk met alles wat er nu in mijn leven is. Ik ben zo blij dat ik weer in verbinding ben met mijn ziel. Dat ik weet hoe leven in de 5D realiteit kan zijn. En nee, dat lukt ook mij niet alle dagen, maar ik doe mijn best en voel steeds beter aan wanneer ik er uit geschoten ben en weer eens dwalend in de wereld van mijn ego ronddool.

Ach, dat is ook leven. Maar als ik daar dan met enige luchtigheid naar kan kijken, af en toe een heerlijke koffie verkeerd mag drinken en van die waanzinnig inspirerende, mooie mensen mag interviewen voor mijn documentaires dan besef ik me dat leven in de liefdesenergie van de 5D realiteit altijd dichterbij is dan ik denk. Én dat de lessen die ik op de weg daar naar toe voorgeschoteld krijg me altijd helpen een betere versie van mezelf te worden. En is dat niet waar het in het leven om gaat?

Liefs. 

PS. Als je zin hebt in een boost voor je frequentie, boek dan een gratis kaartje voor de online première van de film A million steps for love op www.amillionstepsforlove.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s